Поредно отличие за българите в Румъния

0
3958
Мартин Колев с 1-во място 90 км CEI1*

На 8 и 9 септември, градчето Буфтя в провинция Илфов, Румъния, след успешно провелата се Балканиада в дисциплината ендюрънс през изминалата 2017, отново бе център на конно-спортни вълнения.

Година по-късно на същото място се срещнаха състезатели от България, Румъния и Полша за международно състезание CEI1*, CEI2*2 и CEI3* на 90, 120 и 160 км, както и национален шампионат на 30, 40, 60, 80, 90 км. Събитието бе с отворени врати за всички, които искаха да станат част от вълнуващата надпревара, а най-малките запалянковци можеха да се качат за пръв път на пони.

На предимно техничния терен, там където през 2017 златото беше наше, България представиха 7 коня и 7 ездачи. И тази година те се доказаха и спечелиха първо място на 90 км (CEI1*) – заслуга на Мартин Колев и Mafia. Катина Лютова с Arthur на дистанция 160 км (CEI3*) спечели 1-то място и наградата за завършил кон в най-добро състояние – BEST CONDITION – награда, която 2017 г. спечели български тандем в състав Ваня Лазарова и кобила Karla.

В състезание една звезда на 80 км (CEI1*) за България яздеха още Калина Бошнякова с Prima и Велина Иванова с Cherca De Chaillac. На 120 км (CEI2*) представител бе Десислава Алексиева със Zeniat. В най-дългата дистанция, освен Катина Лютова, се разписаха още и Иван Стойчев със Zemnlianka (CEI3*) и Николай Николов с Tanzania, който завърши втори в същото изпитание.

Спортното събитие се организира за 4-та поредна година от Shagya Sports Club – най-големият клуб по ендюранс в Румъния. В него членуват най-много състезатели в дисциплината Ендюрънс от Румънската федерация по конен спорт и е най-важния организатор на национални и международни спортни изяви в страната.

Снимки: https://bit.ly/2N4sFW8

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име