Поредна победа за Цветан Пармаков и Bomba De Janville

0
5080
Цветан Пармаков с Bomba De Janville

След като спечелиха купата на Плоещи на 22 юли, запрежчикът Цветан Пармаков и кобила Bomba De Janville (FRA) надвиха опонентите си от Сърбия, Унгария и Румъния на хиподрума в Орошхаза, Унгаря на 19 август, като завършиха първи в гонката на дистанция от 1 800 м за време 1’16“02 и грабнаха Купа „Дунав“. Илчо Илчев с Crazy Victory (FRA) завърши с четвърто време.

След двата си последователни триумфа, Цветан и Bomba ще се отправят към Сърбия и юбилейната 55-та гонка на коне от Рисиста порода на хиподрума в Пожаревац на 1 септември.

Кобила Wild Sun

В Сърбия гарите, в които ще участват сънародниците ни са две, разделени за коне, които са заработили до и над 12 000 € през състезателната си кариера. Този критерий определя Bomba, със заработени 25 000 € до момента, да участва в по-тежката гара. В по-леката такава ще видим Стоян Радев с Кавея Давинер. И двете гари са на дистанция 2 200 м.

Кобила Scarta

Освен запрежчици, в западната ни съседка ще се проведат и надбягвания с коне от ЧАП. Български представители ще бъдат 2-годишната кобила Wild Sun, която ще бяга на дистанция 1 400 м и 3 годишната кобила Scarta, която ще се изяви на дистанция 1 800 м. Двете кобили са собственост на Валери Костадинов с треньор Иван Иванов от Шумен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име