Спортисти на годината

0
5930

Изминалия понеделник в Пловдив се проведе годишното отчетно събрание на БФКС. На Събитието бяха отличени заслужилите спортисти и отбори по конен спорт от изминалата 2017.

Националният отбор по издръжливост на България

Денис Фурлански, Иван Стойчев и Румен Боянов бяха наградени със статуетки за най-добри спортисти за изключителния им принос към българския конен спорт с постигнатото 5-то място на Европейско първенство по издръжливост през 2017.

В дисциплината прескачане на препятствия признание получиха Ивана Ангелова и Ая Митева, които са част от детския отбор в дисциплината и спечелиха златен отборен медал на Балканиадата домакинствана от България в края на август миналата година. Признание за отличните си спортни умения в конкур ипика получиха и Ангел Няголов, Ивайло Бонев, Андрей Гочев и Светлин Иванов. Те също се разписаха със сребърен отборен медал на Балканиадата (2017), а в дисциплината обездка наградени бяха Бранимир Кръстанов и националния селекционер Веселина Соколова.

БФКС не пропусна да отдаде чест и на най-добрите организатори на състезания през изминалата година. Най-добра база организатор на състезание по прескачане на препятствия стана КСБ „Тракиец“, с. Житница; най-добра база организатор на състезание по обездка е КСБ „Фригопан“, с. Царацово; най-добра база организатор на състезание по всестранна езда, разбира се е КСБ „Калоян 92“, с. Арбанаси и очаквано, най-добра база организатор на състезание по издръжливост е базата на клуб „Буцефал” в с. Дебнево.

Пожелаваме през 2018 година да имаме двойно повече причини да се гордеем с родните ни състезатели и техните благородни партньори в спорта – конете!

снимки: FB БФКС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име