Oценка 6 за шестото поколение VW Polo

0
2858

Малък градски или голямо Роlo? Както и да го наречете, и двете определения са верни за новия модел Роlo на VW.

Защото за първи път градският хечбек на марката е най-голямото Роlo, предлагано до момента на пазара. От Volkswagen дават с новото шесто поколение на модела заявка за сериозна конкуренция в сегмента. Вече с дължина 4053 мм, широчина  1751 и пета врата определено говорим за абсолютно променен модел, в който почти нищо не е останало от предшественика му.

Впечатляващ светлинен LED “подпис”, намалена радиаторната решетка, по-спортна предна броня, променена задна, подчертана задна врата и  елементи с хром, които  допълват целия променен дизайн. Познатата ни версия на модела с три врати вече е в историята , на дневен ред е Polo, което ще се предлага само с пет врати. Вместимостта на багажника от 351 литра също е в списъка на „порасналите“ по обем промени.

От богата на избор листа от двигатели за тест ни се пада най-скромният еднолитров бензинов, с работен обем и два варианта – 85/ 115 к.с., като вторият е подпомогнат от турбо с обозначението TSI BMT. От предлаганите 5 нива на оборудване –  Trendline, Highline, Beats и R-Line, тестовият модел е Comfortline.  Освен бензиновите 1 и 2-литрови, се предлагат и дизелови с две версии на 1.6-литрови с 80/95 к.с. Голямата изненада идва от новината, че за първи път Polo ще се предлага с фабрична газова инсталация с 1-литровия TGI двигател с 90 к.с. Изборът при трансмисиите е  5 и 6-степенна механична, като всички двигатели над 95 конски сили са компилирани с роботизирана 7-степенна DSG със сдвоен съединител.

Отвътре моделът покорява с иновативния си дизайн, лесен и удобен достъп до всички бутони и информация на български език в бордовото табло. Мултимедийна система, която е част от стандартното оборудване дори при най-ниското ниво, което се предлага с 6.5-инчов екран има опци и за 8 инча. В новото Polo са внедрени: активен автопилот, сигнализация в мъртвата зона, парктроник и др. Стандартна е системата за разпознаване на пешеходци, която е разширение на серийната „Front Assist“ за наблюдение на зоната пред автомобила с възможност за аварийни спиране.

Новото Polo е с опционалния избор от режими на шофиране, които се избират с помощта на натискането на бутон или от тъчскрийна. Според избора NORMAL, SPORT, INDIVIDUAL или ECO настройките на двигателя, трансмисията с два съединителя DSG и кормилното управление автоматично се променят. Като например профилът на шофиране ECO помага за най-икономично шофиране, едновременно с това се активира и икономичен режим на управление на климатичната инсталация и термомениджмънта. Ако автомобилът ви е оборудван с трансмисия с два съединителя DSG, тя ще превключва по-рано на по-висока предавка, като по този начин допринася за спестяването на гориво.

Моделът ползва 5 години гаранция, а базовата цена на тествания модел с ниво Comfortline е 33 290 лв. с ДДС, а с допълнителното оборудване, което включва мултифункционален кожен волан, алуминиеви джанти, спортни комфортни предни седалки, декорация за арматурното табло, лайсни и прагове в акционно изпълнение и др., цената стига до 41 317 лв. с ДДС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име