Генерална асамблея на Международната федерация по конен спорт

0
2011

Олимпийските квалификации и отпускането на квоти бяха основните точки на обсъждане на последната сесия за вчерашния ден на генералната асамблея на Международната федерация по конен спорт (FEI) в Уругвай.

Днес ще бъде гласувана системата за Олимпийските игри в Токио 2020. Ингмар Де Вос се изказа, че даването на квоти ще предостави по-големи възможности за квалификации за Олимпийските игри. „Техническата комисия на трите дисциплини са внесли предложение, което дава възможност на всички региони по света да вземат участие в Олимпийските игри на универсален принцип, като важно спортно събитие, което ще допринесе за целта, се определят Световните конни игри.”

На асамблеята присъстват делегати от 106 нации (63 на място и 43 онлайн).

Вчерашния ден бяха обсъждани и преглеждани правилата, по които се провеждат конните състезания, а предложенията за промени бяха обсъждани на дълго и широко.

Що се отнася до прескачането на препятствия: системата за покана за международни състезания се гласува БЕЗ промени, независимо от включването на Европейската федерация по конен спорт в последния момент, с желания за преразглеждане. Този казус и предложението за премахване на гамашите на над 3-год. коне, което предизвика голяма оживление, ще бъдат обсъдени отделно в друг формат.

Предложението за въвеждане на минимални килограми за ездачите по ендюранс в клас подрастващи и млади ездачи бе оттеглено.

На края на срещата бяха обобщени постиженията през годината, като специално внимание се обърна на създаването на Фонд за развитие на представителите на международната федерация, създаден с цел подпомагане при пътуване и работа зад граница и придобиване на повече опит, както и онлайн възможността за обогатяване на знанията чрез платформата FEI Campus.

Днес асамблеята продължава, като ще завърши с церемония по връчване на Наградите на МФКС (FEI) в пет категории на заслужили спортисти, гледачи, треньори и други.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име