Най-новата конна база в България посрещна турнир с награден фонд от 20 000 лв.

0
7183

Всъщност, новооткритата конна база в плевенското село Студенец, за ценителите на породисти коне, е добре познато място, което до сега беше известно с отглеждане и развъждане на породата Дунавски кон. За Цветан Дилчев и неговата съпруга – Павлина, които с много любов, труд и всеотдайност съграждат базата, новата инвестиция е още една огромна крачка, вече не само в развъждането, но и в спорта с коне. Дойде време тяхната база да се разшири, да „порасне“, така както порасна и техният син Стефан Бурджев, който за гордост на родителите си вече е депутат от парламентарната група на „БСП за България“ в настоящия парламент.

Нововъведенията в базата са толкова много, че с пълно основание се нарича конен център, който обхваща 12 декара земя с всички съоръжения и удобства за хора и коне. Новоизграденият тренировъчен плац (700 кв.м) и новия състезателен манеж (1500 кв. м.), отговорят на всички евростандарти. „Прощъпулникът“ на всички новости в базата беше провеждането на специален турнир по прескачане на препятствия, под надслов „ Купа Студенец “. По повод официалното откриване на конно-спортния център, домакините посрещнаха 172 тандема. За да приютят всички коне, освен старата конюшня, която предлага 50 бокса, бяха наети и мобилни конни боксове.

До момента, инвестицията е близо един милион лева, като тепърва ще се строи закрит манеж, хотелска част, ресторант, и паркинг зона.

Инвестиция в бъдещето – така можем да обобщим сърцатото слова на главният виновник за новата придобивка в село Садовец – г-н Цветан Дилчев. В приветственото си слово, той се обърна именно към подрастващите с думите „Мили дечица, това е място, създадено за спорт, здраве, общуване с най-прекрасните животни и място, което обещава да носи послание за единност, добър пример за израстване на новото поколение“. Скромният стопанин на голямата база, се оказа магнита, заради когото бяха дошли хора от цяла България.  по изпълнените зрителски трибун нямаше къде да падне игла. От всякъде се чуваха одобрителни коментари, за перфектната организация и стройно провеждащият се турнир в селце, което предложи като по конец, европейски турнир по прескачане на препятствия.

Редом до побелелият опитен коняр и земеделец – Дилчев, стоеше и неговият наследник – Стефан Бурджев. Стефан е син, с когото всеки баща може да бъде повече от горд. Именно под неговата егида, като народен представител от 15 МИР Плевен, премина първия официален турнир по прескачане на препятствия за „Купа Студенец“ в село Садовец. „Студенец“ се казва и клуба на домакините, в който има двама картотекирани състезатели към БФКС. Сред официалните гости на събитието бяха и парламентарните колеги на Бурджев – господата Красимир Янков, Владислав Николов и Емил Димитров, както и кметовете на село Садовец и община Долни Дъбник – Иван Рангелов и Борислав Станимиров и кмета на Садовец.

„Новата спортна придобивка е повод за гордост, не само за Садовец и община Долни Дъбник, но и за Плевенския регион и северозапада България. Дългогодишните ни усилия бяха възнаградени. Пълни трибуни, най-добрите коне и ездачи на България и дългосрочен план за работа с деца.“ – споделя в специално интервю за Ezdapress, народният избраник Стефан Бурджев. Цялото интервю, както и още любопитно подробности за конна база „Студенец“ очаквайте в следващия брой на списание Ezdapress.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име