Академия за млади ездачи се завърна в България

0
3095

Жан-Мари Боно (Франция) и Свен Холмберг (Швеция) се завърнаха в България за втори път, за да проведат обучение за младите ездачи от източна Европа. По време на обучението Боно отново се фокусира над базисните умения. Целта беше да се усъвършенства баланса, за да се подобри представянето на конете на манежа и в прескок.

Курсът се проведе на конна база Тракиец на от 24 до 26 октомври.

В Академията за млади ездачи се включиха участници от България, Турция, Сърбия и Румъния. Курсът е под патронажа на Международната федерация по конен спорт (FEI), със съдействието на Международния клуб на ездачите по прескачане на препятствия (International Jumping Riders Club) и подкрепата на Rolex. Планът на организаторите е да разширят тази практика, тъй като тя се приема много добре от всички ездачи, родители, собственици и Федерацията.

„Синът ми присъства за втори път на курса организиран от Академията за млади ездачи. Първият трейнинг му повлия много. Промени го и го мотивира за повече успехи в спорта, който е избрал. За младите ездачи от региона работата с топ професионалисти е не само чест, но и вдъхновяващо събитие, което разширява погледа им над спорта и отношението с конете. Те осъзнаха, че с усилен труд и професионалните напътствия, които получават, имат възможност да постигнат успехи в конния спорт извън границите на Балканите. Г-н Свен Холмберг и г-н Жан-Мари Боно не само напътстваха ездачите. Те са широко скроени и винаги открити в желанието си да предадат опита и експертизата си на треньорите и родителите. Това ни кара да се чувстваме един отбор с една обща цел. Като цяло атмосферата е много позитивна, а резултатите са повече от очаквани.”

Ирена Стоянова

„Курса ми харесва, защото ми дава нова, полезна информация и подобрява ездата ми. Кара ме да разбирам по-добре коня ми.”

Ирина Николова

„Доволна съм от обучението. Учи ме да разбирам коня ми да яздя по-добре. Наистина е много полезно.”

Сияна Базотова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име