„Връзка като никоя друга“ ще остави своя отпечатък в Париж!

0
237

Остават само седмици до Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г. Това е повода Международната федерация по конен спорт ФЕИ да стартира своята глобална маркетингова кампания – „Връзка като никоя друга“ – в чест на добрата езда и отбелязване уникалната и дълготрайна връзка между коня и човека.

 

Създадена съвместно с базираната в Лондон маркетингова агенция Redtorch, целта на кампанията е да ангажира феновете на олимпийските и параолимпийските конни спортове и да се свърже с по-широка аудитория, демонстрирайки съществената връзка между коня и човека и нейната важна роля за успеха в спорта.

Тук може да видите клипа на кампанията: https://www.youtube.com/watch?v=xyPVWvIhKv8&ab_channel=FEI

„Конният спорт е богата мозайка от истории, които илюстрират дълбоката връзка между коня и ездача“, обясни търговският директор на ФЕИ Ралф Щраус. „Това е връзка, която допринася за емоционално благополучие на хората, като личности. Чрез тази кампания искаме да предадем тези истории на по-широка аудитория, като предоставим известна представа за дълбочината и красотата на тази отличителна връзка между кон и ездач. Създавайки съдържание, което се надяваме да се хареса както на любителите на животни, така и на спортните ентусиасти, търсим да ангажираме нови фенове, които са любопитни за спорта и искат да изпитат повече от богатото наследство на конната езда.“

Кампанията е съвместно усилие, което намира дълбок отзвук в общността на конния спорт. Това включва колективното участие на национални федерации, спортисти, конегледачи и собственици, за да споделят своите истории с глобалната публика.
Страната домакин – Франция, със сигурност има какво да разкаже. С общо 33 медала Франция е в челната петица на страните, спечелили най-много олимпийски медали в конния спорт. Като водещ организатор на ФЕИ събития всяка година, Франция също така стои в челните редици на коневъдството, с „Сheval de Selle Français“, признат за една от най-добрите породи сред олимпийските коне.

„Конният спорт се основава на връзката между две съзнателни същества, всяко със свой собствен характер, които се събират, за да формират връзка, която се развива и расте с времето“, обясни генералният секретар на ФЕИ и президент на Асоциацията на параолимпийските спортни организации (AПСО) Сабрина Ибанес.

„За да бъдат наистина успешни в конния спорт, конят и хората трябва да прекарват качествено време заедно, за да изградят доверие. Това не е по-различно от това да имате най-добър приятел, когато, след като се познавате от дълъг период от време, можете просто да си довършвате изреченията. Невербалната връзка и силно емоционалният характер на връзката са специални и уникални. В крайна сметка става дума за разбиране на езика на тялото и интонациите на другия, за научаване да се четете един друг без думи. Връзката също така подчертава връзката между двама елитни спортисти, като и конят, и човекът са преминали години на интензивно обучение, за да развият уменията си по пътя към върховете на спорта. Надяваме се, че кампанията ще хвърли светлина върху уникалността на нашия спорт.“

Олимпийските игри ще се проведат от 26 юли до 11 август, последвани от Параолимпийските игри от 28 август до 8 септември 2024 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име