Швейцарците са готови за силно предизвикателство в Сейнт Гален

0
362

Мартин Фукс и кобила Леоне Джей (на снимките), постигнаха победа за Швейцария във вълнуващ победен прескок рещу Бразилия на CSIO St Gallen/ Сейнт Гален, Швейцария през миналата година. Швейцарецът ще се стреми да направи три поредни състезания на роден терен в третия етап от Longines League of Nations™ 2024 в Сейнт Гален на 31 май.

Тази серия от националната лига ще се проведе в дните от 29 май до 02 юни в швейцарския курорт. Първите 10 нации според световната ранглиста са Белгия, Бразилия, Германия, Франция, Великобритания, Ирландия, Холандия, Швеция, САЩ и Швейцария. Швеция – действащият олимпийски, световен и европейски шампион, застава с гордост на старта.  САЩ спечели сребро в Токио и триумфира на Панамериканските игри през 2023 г. в Сантяго де Чили. Белгия се завърна от последните олимпийски игри с бронз. На Световното първенство през 2022 г. в Хернинг, Холандия взе сребро, а Великобритания бронз. Ирландия взе сребро на Европейското първенство през 2023 г. в Милано, докато Бразилия спечели бронз на Панамериканските игри през 2023 г. в Сантяго де Чили. Тези седем нации са спечелили десет от възможните дванадесет медала на последните четири големи отборни първенства. Към тях се присъединяват Германия, рекордьорът в Купата на нациите на Швейцария с 19 победи, Франция с 16 победи до момента и Швейцария, която също защитава титлата си.

Купа на нациите в Швейцария се провежда за 25-ти път, а десетте състезаващи се държави ще се борят за осемте предложени места на първия финал, който ще се проведе в Real Club de Polo в Барселона, Испания на 6 октомври. И след два вълнуващи етапа досега, класацията се оглавява от Ирландия, победители в Окала, САЩ през март, докато отборът на Германия, който излезе начело в откриващия етап на емблематичната нова серия в Абу Даби, ОАЕ през февруари, държи второто място. Сейнт Гален е известен като нещо като приказен град в швейцарския фолклор и всички ездачи от представените отбори се шегуват, че в предстоящата битка може да се намесят приказни духове и да обърнат развоя на временното класиране. Предстой да резберем. Напрегната, ожесточена завладяваща и напълно непредсказуема серия, която ще стартира в Сейнт Гален, в петък, 31 май, когато вълнението започва с „Парада на нациите“ в 15:30 ч местно време.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име