Млади пушки по пътя за Рияд

0
601

Окончателният списък с 35 атлети от 19 държави е потвърден и е готов за финала на Longines FEI Jumping World Cup™ 2024 в Рияд (Кралство Саудитска Арабия), който стартира след две седмици.

„Най-възрастният“ от по-младото поколение ездачи е 25-годишният Халед Алмобти, който ще се състезава под флага на страната-домакин на Саудитска Арабия. Той направи силно впечатление, когато член на отбора-победител в олимпийската квалификация от група F за отбори от Африка и Близкия изток в Доха, през февруари миналата година. Алмобти ще язди 12-годишната кобила Spacecake в Рияд заедно с 10-годишния кастрат Jaguar King WD от подора KWPN.  

В стартовите списъци фигурират и трима 22-годишни атлети. Египтянинът Абделрахман Шуша е един от тях и ще го видим с кон Кuynsi, заедно те бяха тандем и на CSI4*-W и CSI5*-W в Рияд през декември 2023 г., така че и конят, и ездачът ще бъдат запознати със заобикалящата ги среда на арената за първото състезание от финала на 17 април.

София Сийгъл от САЩ, Калифорния навършва 22 години на 9 април и ще язди шведската топлокръвна кобила A-Girl от 2010 г. Жана Садран от Тулуза във Франция също е на 22 години и се радва на постоянна успешна кариера в състезанията с понита. С 11-годишния френски жребец Dexter de Kerglenn тя се издигна в класацията и завърши втора на WEL квалификацията в Бордо, Франция в началото на февруари, като показа голяма зрялост на най-високо ниво този сезон.

Само една 21-годишна състезателка отброява статистиката и това е Сара Вингралкова от Чехия.  В Рияд Сара ще се представи с 12-годишния кастрат How Easy, отгледан във Великобритания, с който завърши четвърта в CSI5*-W Grand Prix в Амстердам, през януари. 

19-годишната Скайлар Виреман от САЩ по пъта към голямата сцена

Останалите състезатели са 19 – годишни, сред който е и канадецът Марио Деслориерс, който  държи рекорда като най-млад носител на титлата на FEI Jumping World Cup™. Финалът на Longines FEI Jumping World Cup™ 2024 в Рияд започва с инспекция на конете на 15 април. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име