IX кръг от Световна купа по обездка с победа на Емили Шолтенс 

0
650

В партньорство с 11-годишния жребец Индиян Рок (Indian Rock), холандката Емели Шолтенс постигна победа в деветия етап от ФЕИ Световната купа по обездка™ 2023/2024 Западноевропейска лига в Ноймюнстер, Германия.

Емили Шолтенс, като победител в Ноймюнстер жребец Indian Rock

След като спечелиха оспорваното Гран При, холандската двойка беше възнаградено с най-щедрите ръкопляскания от публиката. За Шолтенс победата е особено специална, защото с този кон тя се състезаваше и на Световното първенство в Хернинг през 2022 г. и на Европейското първенство в Ризенбек  миналото лято. „Познавам Индиян Рок от 3-годишен. Преди това дълго време се състезавах с баща му (Apache).  Индиян израстна пред очите ми, за това връзката ни е специална .“  С бащата на Indian Rock, Apache, Шолтенс завърши на осмо място на финала на Световната купа по обездка на FEI в Гьотеборг, Швеция през 2019 г. 

Жребец  Indian Rock като нов партньор в обездката

След победата през изминалия уикенд в кръг от Световна купа по обездка, Емили е много близо до квалификационно място за финала през 2024 г. „Не бях мислила за финала, но ето че вече е на дневен ред. Решението обаче не е само мое. Трябва да го обсъдя и със собствениците на Индиян Рок. Тзи година е особено важна и за двама ни, заради Олимпиадата, така че трябва да внимавам всичко да не е прекалено много за него. “, отбелязва още 38-годишната холандска спортиска.

По един или друг начин обаче тя определено ще се състезава на финалния етап от Западноевропейската лига на родна земя в Хертогенбош (Нидерландия) след три седмици. Предпоследният етап от ФЕИ Световна купа по обездка 2023/2024 Западноевропейската лига ще се проведе следващия уикенд в Гьотеборг, Швеция. 

Снимки: ФЕИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име