Да пояздим екстремно с Dacia Extreme

0
1312

Какво е галопът, ако не лудо препускане на воля в което усещаш свободата. Какво е Dacia за своите клиенти, освен автомобил? Още един начин да изразят себе си в допир с природата.

Лидерът по продажби у нас Dacia сега разгръща своята гама модели с версията Extreme за Sandero Stepway, Jogger, Duster и Spring. Това е поредната непрестанна техническа мисъл на инженерите от Dacia в името на негово величество клиента.

Новото ниво на оборудване Extreme естествено е насочено към клиентите, които търсят диалог и изживяване с вселената, без ограничения. Придвижване и лагеруване, спорт и активности на открито в условия на планински въздух или с полъха на морски бриз.

Представянето на новата версия Extreme е част от стратегията на Dacia да отговори на потребителското търсене за максимално преживяване в натурална природна среда. Въпреки добавките от екстри за версиите Extreme, Dacia остава все така достъпна, като цена и сервизно обслужване.

Новото ниво на оборудване Extreme вече е на пазара за четирите водещи модела на Dacia – Spring, Sandero Stepway, Duster и Jogger. Версията Extreme може да бъде комбинирана с всички типове двигатели с изключение на електрическия модел Spring Extreme, който е наличен само с новия електромотор Electric 65.

Нотки от природата с акценти в меднокафяво и контури на топографски карти

Така накратко може да се опише външния вид на всичките четири модела на Dacia с новото ниво Extreme. Оригиналните като замисъл дизайнерски елементи са заимствани и напомнят откритите пространства.Четирите модела са с топографски декоративни елементи, които са огледални извивки сякаш от топографски карти.

Мотивът присъства на страничните стикери при Spring, Sandero Stepway и Jogger Extreme, както и на стикерите върху средните колони на Duster Extreme. Новите модели на Dacia Sandero Stepway и Jogger са получили 16-инчови алуминиеви джанти в черен цвят, а при Duster черните джанти са 17-инчови. Новият цвят наречен кедровозелено при моделите Sandero Stepway, Duster и Jogger отново е препратка към цветовете на планините. Spring Extreme пък има нов син цвят, наречен Stone (камък).

Всички модели Extreme имат многобройни меднокафяви елементи и акценти в екстериора и интериора с усещане за гори, дървесина и топлина Меднокафяви са капаците на страничните огледала, капачките на джантите и на логото на Dacia на задната врата, както и други декоративни елементи.

Меднокафевият цвят отвън продължава и вътре в салона на автомобила. На панелите на вратите и около вентилационните отвори са добавени декорации в този много приятен цвят.

Най-функционалната тапицерия в интериора за бързо почистване

В интериора на моделите от ниво Extreme за първи път е въведена напълно новата тапицерия MicroCloud. Подобна на кадифе, но много устойчива на замърсяване, тази тапицерия е лесна за почистване. Тапицерията е използвана върху арматурното табло на Dacia Sandero Stepway и Jogger, както и върху панелите на вратите и седалките на двата модела и при Duster.

Лесни за поставяне и почистване са и стелките, които най-бързо отразяват терена по които преминава уикенда. Предните седалки имат стилно релефно лого Dacia Link и са перфектно допълнение към топографските декоративни елементи, които са приятна изненади и на праговете на вратите и дори на стелките.

На къде в планината, по каменист път или по пясък без система 4×4

За моделите Sandero Stepway Extreme и Jogger Extreme сега се предлага функция за увеличено сцепление Extended Grip и то като стандартно оборудване. Иновативната система се активира чрез бутон на централната конзола, като адаптира начина, по който работят системите ESP и ASR, така че колелата да се въртят по-свободно и да намерят по-добро сцепление по хлъзгави повърхности. За по драстични пътни предизвикателства, като пресечен терен и кални коловози, най-впечатляващ е прословутият Duster със система за задвижване на всички колела 4×4 сега в ниво Extreme.

Черешката на тортата във версията Extreme се оказва пакетът за спане Sleep, който превръща Jogger в романтична спалня за двама

Новият супер иновативен пакет за спане Sleep, превръща Jogger в спалня за двама само за минути. Пакетът се състои от дървена кутия, направена да се побира в багажника на Jogger, която се разгръща за минути, за да оформи голямо двойно легло с матрак. Матракът покрива цялата задна част на автомобила, от гърба на предните седалки, над сгънатата седалка от втория ред до вратата на багажника. При 7-местен Jogger двете седалки на третия ред трябва да бъдат извадени, за да се постави пакетът Sleep.

Готовото място за спане е особено щедро с дължина 190 см, широчина до 130 см и разстояние до тавана от минимум 60 см. Когато кутията на пакета Sleep е напълно затворена в багажника на Jogger, тя осигурява до 220 литра допълнително пространство за съхранение на вещи, скрито под кората на багажника. Вратата на кутията на пакета Sleep може да се разгърне и да оформи маса за удобно хранене под защитата на отворената задна врата на Jogger. Кутията на пакета Sleep тежи само 50 кг, така че лесно може да бъде свалена от автомобила, ако е необходимо. Тя се побира във всеки вариант на Jogger, включително във вече закупените от клиентите.

Чудната спалня на Jogger може да се поръча с допълнителни аксесоари, като: затъмняващи щори за всички стъкла и външна палатка, която се монтира към задната част на автомобила. Пакетът Sleep е особено романтичен за влюбени двойки и страстни рибари например, чиято слука започва рано сутрин.

Най-зеленият модел на Dacia вече също е Extreme

Сега Dacia представя новото ниво на оборудване Extreme за Spring. Моделът стъпва на пазара със свой собствен дизайн Extreme и ексклузивния двигател Electric 65. Spring Extreme Electric 65 е за типичните градски клиенти, за които молът е планина, а близкия басейн – морето.

В града Spring Extreme Electric 65 ускорява от 0 до 50 км/ч за 3,9 секунди и има независим пробег от 220 км в комбиниран цикъл и 305 км по градски цикъл. От пазарната премиера на Dacia Spring през пролетта на 2021 г. досега компанията е реализирала над 100 000 броя на пазара. Всеки клиент може да се запише за тест-драйв на всички модели от серията Extreme в сайта на Dacia.

Текст: Екатерина Дончева

Снимки: Dacia България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име