Брат на нашият Clarisall бе продаден за 170 000 Евро

0
2061

Докато на върха на Global Champions Tour, след последния кръг в столицата на Катар – Доха, застана Ролф Горан Бенгтсон със своят изключителен жребец Cassal Ask, на върха на продажбите на аукциона в германския град Холщайн (28-29 септември 2016), застана приплод от двата негови жребеца – Classic Motion (Clarimo Ask x Casall Ask).

Classic Motion
Clarisall

Най-интересното в случая бе, че е продаден за обездка. Феноменалната механика на Clarimo Ask в съчетание с фамозния Casall Ask е дала кон с изключителна пластичност и амплитуда на движенията. Цената платена за него надвиши почти двойно тази, платена за втория в класацията Cardozo (Caretino x Cassini), който бе закупен за 90 000 Евро. Доказаният капацитет на българското коневъдство от миналия век г-н Рътков пише: „Конете с отлична механика стават и за обездка и за прескачане, механиката е в основата на добрия спортен кон.” Всъщност, профилите на тези два жребеца са „springbeton”, както казват в Германия.

Classic Motion не само е брат на нашият Clarisall, но дори изглежда като негов клонинг. Родословието на Classic Motion е: Clarimo Ask – Cassal Ask – Cassini I – Caprachio (син на Caretino), a родословието на Clarisall e: Clarimo Ask – Cassal Ask – Cassini II – Caretino. Безспорно, докато Ролф Горан Бенгтсон е в спорта, съчетанието на гени Clarimo Ask x Casall Ask ще дава ценни приплоди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име