Дисаги пълни със сребърни и бронзови медали от Балканския шампионат в Атина

0
751

Завърши Балканският шампионат който се проведе от 7 до 10 септември в Атина, Гърция.  При тежки атмосферни условия българските атлети се представиха успешно в двете дисциплини – прескачане на препятствия и обездка.В конкур ипика в крайното класиране индивидуално в категория „деца“ – Стойко Манавски с Чародей извоюваха сребърен медал. Бронзов медал в индивидуалната надпревара при юношите спечелиха Виктория Атанасова с Токсик Бой от ЕК „Конкур“, четвърто място за Елиза Чолакова с Ениминит от ККС „Агалар“.

В отборната надпревара Българският отбор при децата – Слави Дунгаров с Голдън Харт, Андреа Тодорова с Кабалеро 12, Стойко Манавски с Чародей и Стефан Ботев с Апокалиптика спечелиха бронзовите медали на Балканският шампионат.При юношите отново бронзов медал и подиум за Елиза Чолакова с Ениминит, Виктория Атанасова с Токсик Бой, Дара Брезоева с Кики Трен и Аврора Чернева с Фернет.Сребърен медал за отбора ни в Младите ездачи – Милко Кочев с Карино, Ася Петрова с Ал Де Баран, Десислава Миланова с Казента и Ая Митева с Кортезина. В крайното класиране индивидуално Милко Кочев и Карино станаха четвърти в категория млади ездачи в неделя след чист основен манш и с една допусната грешка в баража като спечелиха изпитанието за деня, а Десислава Миланова и Казента се класираха на пето място в крайното.

В дисциплината обездка отбора на децата – Елена Касакова с Алегра, Венета Савова с Хензо, Дария Чолакова с Ловлин и Лора Тахтаджийска с Везув извоюваха сребърни медали на Балканският шампионат. В индивидуалното от последният ден Дария Чолакова и Ловлин спечелиха сребърен медал с резултат от 69.917% в индивидуалният тест, трето място и бронзов медал  за Венета Савова и Хензо, а четвърто място за Елена Касакова с Алегра.В категория „юноши“, индивидуално пето място за София Христова с Дублин, а в отборното сребърни медали за отбора ни в състав- Пламена Зенова с Маренго, Йоана Тодорова с Гладиатор, София Христова с Дублин и Дара Брезоева с Ел Бандидо.В свободният стил в неделя при мъжете Валентин Джавелков и Диас спечелиха бронзовия медал и третото място на Балканският шампионат за 2023 год., а пета стана Елена Василева със Сълвър Бой.

Всички резултати можете да видите на следния линк: https://live.hef.gr/

Бронзов медал за юношите в прескачането на препятствия

       Валентин Джавелков и Диас              Елиза Чолакова с Ениминит                   спечелиха бронзов медал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име