Новият Mercedes-Benz T-класа – за многодетни семейства и страстни спортисти

0
2010

Създаден за да задоволи желанията на клиентите в сегмента на „баничарките”, но в пътнически вариант, новата T-класа на Mercedes-Benz съчетава мултифункционален интериор и огромно вътрешно пространство с оборудване от висок клас. Базиран на каросерията и задвижването на новото Renault Kangoo, моделът е със забележително нисък разход на гориво, комфортен на пътя и много практичен.

Въпреки скромния си, но много чевръст двигател, новият Mercedes-Benz T-класа дръзна да застане на една права с най-бързите чистокръвни коне на България по време на тазгодишното Дерби на хиподрум „Стефан Караджа“ край Балчик.

Новият модел доказа, че е толкова многофункционален, че на мига от стартьор може да се превърне в най-удобната трибуна с козирка и седалки за наблюдение на конно състезание или навес по време на пикник.

Погледнат отпред, новият T-клас на Mercedes-Benz внушава елегантност с намерение за работен ден и готовност за предизвикателства. С характерни детайли като фаровете, предната решетка, задните светлини и голямото задно стъкло, той прилича на по-голямата V-класа. От премиум сегмента са и светодиодите във фаровете.

Воланът е облечен в кожа, таблото и интериорът са прецизно изработени, така че няма нищо излишно и всички уреди и бутони са лесни и бързи за ползване. Върху централната конзола е разположен 7-инчовият сензорен екран на комуникационната система с всички онлайн функции.

Седалката на водача и пътника до него са покрити с алкантара, като опция могат да имат подгряване, а на втория ред седалки има достатъчно пространство за трима пътници. В салона има наистина много удобни места за съхранение, както във вратите, така и на централното табло. За пътниците на втория ред има сгъваеми масички, отделен климатик и USB входове.

Багажното отделение е с обем от щедрите 520 литра, а при сгънати задни седалки се образува почти равен под и се товаря огромно пространство с обем 2127 литра. Товаренето и разтоварването се случват лесно, благодарение на ниския товарен праг. Големият заден капак може спокойно да служи за тента или стряха, така че да осигури щедра сянка или да предпази от дъжд фотографи и видеооператори.

Благодарение на редица подобрения, новият T-клас предлага най-достъпното превозно средство на трилъчевата звезда и в същото време типичния комфорт с емблемата на Mercedes-Benz. Има огромно практично пространство, както за пътниците, така и за повече багаж.

Новият модел предлага до три детски седалки на задния ред и удобство за цялото семейство, както и предостатъчно място за аксесоари и оборудване за запалени спортисти и страстни ездачи.

Плъзгащите се задни врати осигуряват бързо качване и слизане и дават гъвкави възможности за товарене. Този напълно нов модел се отличава със съвременен дизайн, широка гама от оборудване за безопасност и свързаност.

Стандартно T-клас е оборудван с активен спирачен асистент, асистент за поддържане на пътната лента, задържане при потегляне по наклон, асистент при страничен вятър и др. Като опция може да се поръча асистент за паркиране с парктроник и камера за заден ход.

Именно богатата гама от стандартно оборудване за безопасност на T-класата е в основата на петте звезди, които автомобилът получи от Европейската организация за оценка на нови автомобили Euro NCAP. За отбелязване е високия комфорт на шофиране, шумоизолацията и задвижването.

Моделът Mercedes-Benz T 180 d, който е резултат от френско-германското сътрудничество, се задвижва от 1,5-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател от Renault Kangoo. Двигателят е с мощност 116 к.с. и за наше учудване с трима пътника на борда, с личен багаж и солидно фотографско и видеооборудване, се представи повече от отлично.

С максимален въртящ момент от 270 Нм при 1750 об/мин двигателят тегли много добре. Моторът е комбиниран със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител, която също е творение на Renault, но с нов софтуер. И двигателят, и трансмисията, са допълнително пренастроени от германските инженери, поради което 7-степенният автоматик с двоен съединител работи гладко и бързо, като превключва неусетно.

Най-голямото предимство на този турбодизелов агрегат е ниският разход на гориво. При скорост 100-110 км/ч, разходът е едва 4,7 л/100 км. При шофиране в града отбелязва 6,5 л/100 км, а средната стойност на консумацията на дизел е точно 5,5 л/100 км.

Така с един резервоар от 54 литра, новият Mercedes-Benz T 180 d може да измине автономен пробег от почти 1000 км. Забележителен резултат за лекотоварен модел. Новият Mercedes-Benz T 180 d предлага всичко необходимо на семейството за дълги пътешествия, а цената с богато оборудване достига 73 000 лева.

Технически характеристики

Mercedes-Benz T 180 d 7G-DCT

  • 1,5-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател
  • 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител
  • 116 к.с. максимална мощност при 3750 об/мин
  • 270 Нм въртящ момент при 1750 об/мин
  • 13,2 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч
  • 177 км/ч максимална скорост
  • 5,5 л/100 км среден разход на дизел
  • 145 г/км емисии на СО2
  • 73 000 лева цена на тествания модел

Текст: Екатерина Дончева

Снимки: Ивелин Солаков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име