Наши медалисти от Спешъл Олимпикс се готвят за следващото издание на игрите догодина

0
601

От Спешъл Олимпикс България с городст обявяват, че медалистите от Световни игри през 2019 Илиана Цветанова, Виктор Христов и Цветелина Георгиева се подготвят активно за участие в следващите Световни летни игри догодина (Берлин, Германия 17 – 25 юни 2023 г.)

Атлетите Андреа Райчева, Храбър Натов и Николай Тагарев пък усвояват нови техники и се радват на нови приятелства в ездови клуб „Конкур“ към конна база „Ниеса“ – Ихтиман. Виктор Иванов и Яница Кюлюмова са най-младите атлети в отбора ни по конна езда на Спешъл Олимпикс България. Техните усмивки и радост от взаимодействието с конете са най-високата награда за усилията на треньорите от клуб „Конкур“ в приобщаваща среда, в която изтъкват уменията и талантите на всички.На Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби през 2019 г, когато Илиана, Цвети, Виктор и Велико, водени от треньора Стоица Аргилашки завоюваха златен, 4 сребърни и 3 бронзови медала за Бългаория в дисциплините английска езда, паркур и обездка. Зад тези победи стои дългогодишното партньорство между ездови клуб „Конкур“, Спешъл Олимпикс България, БФКС и усилията им за изява на хора с интелектуални затруднения.

Световните игри на Спешъл Олимпикс са най-голямото приобщаващо спортно събитие в света. Хиляди спортисти се състезават в 26 спорта. Девет дни които предлагат вълнуващи и вдъхновяващи състезания, от спортисти и за спортисти, които казват: „ Искаме да покажем чрез духа на спорта колко безценно може да бъде приобщаването за всеки и колко забавление и радост можем да имаме заедно“.

Спешъл Олимпикс е глобално движение за приобщаване и промяна живота на хората с интелектуални затруднения чрез програми за здравеопазване, образование, спорт и развитие на умения.

 

Снимки: Спешъл Олимпикс България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име