Освеженият Volkswagen T-Roc – с аромата на успеха

0
1852

Толкова е популярен, че каквото и да се каже за Volkswagen T-Roc – тези, които ще го защитят, ще са значително повече от тези, които искат да го критикуват. Всъщност няма кой да обори факта, че това е един от най-успешните кросоувъри на пазара. Само за четири години от модела са продадени над един милион автомобила по целия свят.

Следвайки ритъма на успешната селекция в моделната си гама, инженерите от Volkswagen Group сега предлагат на милионите фенове на марката фейслифт на T-Roc. Моделът няма пряк предшественик, но бързо се превърна в крайъгълен камък в продуктовата гама на Volkswagen. Освеженият T-Roc се отличава с нови детайли в дизайна на екстериора и интериора, многобройни цифрови технологии, иновативни асистиращи системи и съвсем естествено ухае на успех.

Имаме удоволствието и шанса да се убедим в невероятните качества на модела със спортното ниво на оборудване R-Line.

Къде са промените?

Кросоувърът сега ни намига с новите LED фарове и затъмнените задни светлини. Допълнително може да се поръча оборудване с матрични LED предни светлини и светодиодна лента на радиаторната решетка, както нова структура на графиката на задните светлини с динамични мигачи. Потребителите могат да избират между пет нови разцветки на външното лаково покритие. С ново оформление са и алуминиевите джанти с размери от 17, 18 и 19 инча.

Значими и много приятни са промените в интериора на обновения Volkswagen T-Roc. Част от пластмасовите детайли са заменени с по-висококачествени материали, а новото арматурно табло е елегантно украсено с контрастни шевове. Висококачествените текстилни тъкани в облицовките на вратите също вече са част от стандартното оборудване.

При нивата Style и R-Line облицовките на вратите и подлакътниците са от изкуствена кожа също с контрастни дизайнерски шевове, които са използвани и в опорите за главите на седалките. При спортното оборудване R-Line като опция се предлагат спортни седалки за водача и спътника му.

Иновативните технологични решения от по-високите автомобилни класове вече са неразделна част и от обновения Volkswagen T-Roc. Още в стандартното оборудване модела е с дигитален кокпит с изцяло цифрови показания на блока на контролните прибори, който в спортното ниво на оборудване R-Line е с голям 10,25-инчов дисплей.

Екранът на мултимедийната системата е разположен централно на арматурното табло и в зависимост от оборудването е 8-инчов или 9,2-инчов. Истинско удоволствие е управлението чрез мултифункционалния волан, а новата форма на селектора на автоматичната трансмисия е същинско забавление.

Обновеният Volkswagen T-Roc дава възможност за използване на различни свързани функции и услуги, така че водачът и пътниците да имат достъп до онлайн услугата за гласово управление. Дигиталният автоматичен климатик позволява температурата и функцията на вентилатора да се регулират чрез сензорни плъзгачи, докато другите функции, както и отоплението на седалките са със сензорно управление. Обновеният Volkswagen T-Roc посреща с щедро пространство до пет места с повдигната позиция на седене и багажното отделение от 445 до цели 1290 литра.

В режим Sport Volkswagen T-Roc няма задръжки

Новият Volkswagen T-Roc се предлага в три нива на оборудване – Life, Style и R-Linе и избор от три бензинови и два дизелови турбодвигателя. Най-впечатляващ е T-Roc в спортното ниво на оборудване R-Line и задвижван от динамичния 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбомотор 2.0 TSI. Двигателят е в комбинация със 7-степенна автоматична трансмисия DSG с двоен съединител и със система за задвижване на четирите колела 4Motion. Автомобилът предлага избор от пет различни режима на шофиране – Eco, Comfort, Normal, Sport и Individual.

Чудесният бензинов турбомотор предоставя огромна мощност от 190 к.с. и впечатляващ въртящ момент от 320 Нм, наличен още от 1500 об/мин. На старта T-Roc спринтира от място до 100 км/ч само за 6,8 секунди, а изпреварванията стават бързо и лесно. В режим Sport моторът реагира незабавно и колата ускорява мигновено. В комбиниран цикъл разхода на компактния кросоувър е 7,4 л/100 км, а в града достига 9,0 л/100 км.

Останалите бензинови и дизелови турбодвигатели са съчетани с стандартно с 6-степенна механична скоростна кутия или опционално със 7-степенна автоматична трансмисия DSG с двоен съединител. Предлагат се и модели със задвижване 4х4, отделно има и варианти само с предно предаване. Гамата започва с 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбомотор TSI с максимална мощност от 110 к.с.

Следва 1,5-литровият 4-цилиндров турбомотор със 150 к.с., а най-голям в гамата е 2,0-литровият 4-цилиндров агрегат TSI със 190 к.с. Предлагат се и два 2,0-литрови 4-цилиндрови дизелови турбомотора TDI, които развиват максимална мощност от 115 к.с. и 150 к.с. За дизела със 150 к.с. се предлага и система 4Motion, която осигурява превъзходно сцепление и динамика на пътя. При бензиновия мотор 2.0 TSI с мощност 190 к.с. системата 4Motion е стандартна.

T-Roc впечатлява със забележителна динамика

На пътя Volkswagen T-Roc демонстрира спортен характер и прецизно управление. В съчетание с нивото на оборудване R-Line, новият T-Roc предлага и спортен пакет, включващ избор на профила на шофиране, прогресивно управление и спортна ходова част. Въпреки повишения си пътен просвет от 16 см, кросоувърът е много стабилен в завоите, а в режим Comfort адаптивните амортисьори осигуряват значително по-меко возене. Освен системата 4х4 има и технология за контрол на сцеплението с режими за сняг, автоматичен за офроуд и офроуд експерт.

На пазара у нас обновеният Volkswagen T-Roc стартира с цена от 46 935 лева за базовия модел. Спортният вариант R-Line с бензинов турбомотор 2.0 TSI и със 7-степенна автоматична скоростна кутия DSG и със система 4х4 струва минимум 65 021 лева.

Технически характеристики на тествания модел:

Volkswagen T-Roc 2.0 TSI DSG 4Motion R-Line

  • 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател
  • 7-степенна автоматична скоростна кутия DSG с двоен съединител
  • 190 к.с. максимална мощност при 4200-6000 об/мин
  • 320 Нм въртящ момент при 1500-4100 об/мин
  • 6,8 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч
  • 218 км/ч максимална скорост
  • 7,4 л/100 км среден разход на бензин
  • 168 г/км емисии на СО2 (WLTP)
  • 65 021 лева цена на тествания модел

Снимки: Ивелин Солаков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име