Хоби хорс

0
4799

Помните ли като деца как яхвахме пръчки с конски глави и препускахме през полето по следите на въображаеми злосторници? Еми нашите „коне” вече не гонят престъпници, а се състезават в престижни дисциплини, като прескачане на препятствия и обездка.

Не вярвате? Ами, повярвяйте!

На кратко: „Хоби хорс” се появи края на 2016 и началото на 2017 и предлага на участниците безопасна, забавна и достъпна езда. Играта се радва на голям успех във Финландия и вече има няколко проведени състезания, протичащи на същия принцип като тези с истински коне. Височината при прескачане на препятствията се променя, оценяват се артистичните качества на ездач и „пръчка” по време на обездка и накрая се награждават с розетки.

Състезанията придобиват все по-голяма популярност и затова през 2018 г. се предвижда международният център в Трайън, който ще домакинства Световните конни игри, да предложи на публиката първите „Хоби хорс” състезания на територията на Америка.

По всичко личи, че дисциплината тепърва ще се развива. Така че, яхвайте пръчките, а не метлите и почвайте да тренирате! Може утре това да е новата олимпийска дисциплина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име