Крива Бара отбеляза празник с бегови и тежковози

0
1622

В 5 гари по надбягване и 6 по надтегляне брусарското село Крива Бара отбеляза спортен ден посветен на конете в средата на май месец. Общо над 60 коня изпълниха хиподрумната писта и трасето по надтегляне с товар.

Нагаша Михайлова – кмет на община Брусарци

„ Организацията на две конни състезания не е лесна, но усилията си заслужават, заради многобройната публика, която се стича и най-вече, за да се запази традицията. Село Крива бара е известно, като домакин и на още една конна дисциплина – класическата прескачане на препятствия. Спорта се поддържа с подобни локални прояви в които коневъди и треньори намират своята изява.“, сподели кметицата на община Брусарци Наташа Михайлова. Лично тя награди победителите в двете любителски дисциплини и следеше през целия ден всичко да мине по ноти.

Първата половина на спортния ден излъчи най-бързите жокеи на дистанции 1200, 1600, 2000 разпределени в четири гонки за коне от ЧАП (Чистокръвна Английска порода), като имаше и надпревара специално за полукръвни коне.

В следобедните часове Крива Бара посрещна и най-силните коне у нас в 6 категории. В първа убедително се наложи кон Вихър на Недко Иванов, които пребори конкуренция от 9 тежковоза с товар от 1450 кг с дължина 29,00 метра. Във втора гара отново на старт застанаха 10 участника, където се наложи кон Хектор на Иво Илиев. Победители в последвалите категории станаха съответно: кон Буби на Зарко Пеев, кон Макс на Георги Драганов – тандема победи и в категорията до 900 кг, а над 900 кг кон Амиго на Филип Кирилов. Всички пбедители в отделните изпитания и в двете дисциплини получиха чували фуражи и мюсли за коне  Gebi.

Видео с беговите гонки от Крива Бара виж тук:

Видео с конете от тежковозни породи виж тук:

Галeрии със снимки в отделните категории виж тук:

Фото Иван Кисьов.

Репортаж от състезанията в Крива Бара очаквайте в предаването „ Конете на България“, което ще се излъчи на 8-ми юни по Агро тв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име