Volkswagen Taigo и ID.4 GTX под коледната елха у нас

0
1642

С две премиери в България, официалния вносител на Volkswagen в България – Порше БГ поднася два коледни подаръка за феновете и клиентите на марката. За първи път на родна земя бяха педставени два нови модела на легендарната и обичана марка : 100% електрическия ID.4 GTX и изцяло новият Taigo – първото в историята на марката SUV купе. Новият Taigo е първото компактно SUV купе на Volkswagen с цифрови технологии, свързаност и емоционален лайфстайл. Така на 10 декември 2021 се състоя официалната премиера за България на първото SUV купе на Volkswagen в класа на малките автомобили. България е част от първата вълна пазари, на които Taigo вече се предлага в шоурумите на дилърствата на бранда. Освен Taigo, на събитието бяха показани за първи път официално и изцяло електрическият SUV със задвижване на четирите колела ID.4 GTX, хибридната версия на бестселъра Tiguan и спортната версия с хибридно задвижване на Touareg – Touareg R.

Със своята уникална каросерия в стил SUV купе, индивидуални акценти в дизайна (напр. Roof Pack, Design Package, Black Style Package, LED светлинна лента на предната решетка) и богата гама от лакови покрития, цветове и допълнителни възможности за оборудване, новият Taigo се превръща в еталон за SUV в класа на малките автомобили. По този начин той допълва актуалната продуктова гама на Volkswagen в пазарния сегмент A0 и включва допълнителни групи потребители към клиентската аудитория на марката.

Перфектна практичност и комфорт при ежедневна употреба, са отличителните качества на Taigo, кото предлага по-висока позиция на седалките, отлична видимост от мястото на водача и много простор за пътниците на задните седалки. Гъвкавата и практична концепция на интериора и улесняващите ежедневието интелигентни решения, съчетани с голямото багажно отделение, осигуряват високо ниво на комфорт.

Сега новият Taigo идва с множество цифрови функции като безжично зареждане на смартфони и App Connect, използва новата MIB3 инфотейнмънт платформа и изцяло цифрови показания на контролните прибори пред водача, както и редица функции по желание и услуги от We гамата на марката. Новият Taigo се предлага с нова гама от версии, сред които и специфично R-Line изпълнение. Между отделните пакети и възможности за допълнително оборудване практически няма никакво припокриване.

Благодарение на използването на платформата MQB, новият Taigo е еталон в своя клас по отношение на безопасността и комфорта на возене – сред системите за безопасност и асистенция на водача в новия модел са IQ.DRIVE Travel Assist с Lane Assist и pACC, Front Assist, Side Assist и матрична LED система на предните светлини IQ.LIGHT с Dynamic Light Assist, които в други случаи могат да се открият единствено в оборудването на автомобили от по-високите класове.

ID.4 GTX е първият модел на Volkswagen, базиран на модулната и специално разработена за електромобили платформа MEB. Той разполага с два електромотора и система за задвижване на четирите колела, и се отличава с по-атрактивен дизайн, и нови дизайн елементи. Общата мощност на двата електромотора на ID.4 GTX е 299 к.с. В резултат на интегрирането на това технологично решение, електромобилът се справя с наклон от 37.5%, може да се ускори от 0 до 60 км/ч за 3.2 секунди и от 0 до 100 км/ч за 6.2 секунди. Максималната скорост на движение е електронно ограничена на 180 км/ч.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име