Железният Желязков, готов за Дербито на 14 август. Ще атакува титлата с Diablo Djet.

0
2320

На последното състезание по надпрепускане с двуколки, което се проведе на хиподрума „Стефан Караджа“, край Балчик на 24 юли запрежчика Тошко Желязков пожъна четвърта победа от началото на сезон 2021 година. Така състезателя от село Дончево ( добричко ) отбеляза четири първи места и едно второ, което светкавично го отвежда сред шесте финалиста, които ще се съревновават на голямото състезание – Дерби за рисисти коне от Североизточна България. „Голямото бягане“ ще се проведе отново на балчишкото трасе на 14 август.

Тошко Желязков

„ Този път поведох още от самия старт, за разлика от предишната гонка. „Дявола“, както наричам любимият рисак Diablo Djet бе в отлична форма и благодарение на определно по-доброто трасе от предишната събота, успяхме да удържим лидерството отначало докрай. Дистанцията от 2000 метра я взехме на един дъх и не допуснахме грешка.“, сподели лидера в североизточната лига при рисистите коне Тошко желязков.

Видео с гонката на рисисти коне от 24 юли виж тук

До 14 август конете от Рисиста порода в активна състезателна дейност излизат в методичен „отпуск“, така че да са готови и отпочинали за Дербито, което ще се проведе на дистанция 2400 метра, край Балчик. Освен единствената гара за рисисти коне на 14.08 трасето на хиподрум „Стефан Караджа“ ще представи и 5 гари за коне от ЧАП.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име