VW ID.3  под управлението на Милен Маринов и Радослав Маринов грабнаха купата в Еко Е рали България 2021

0
2007
Първо място Милен Маринов и Радослав Маринов

Милен Маринов и Радослав Маринов от фирма „Top Rent a car“ с автомобил VW ID.3, финишираха първи по време и с най-малко наказателни точки (634) в тридневната „зелена“ еко надпревара за електрифицирани автомобили и така станаха победители за 2021 г в деветото издание на Еко Е рали България.

Второ място в генералното класиране Анна Николова и Силвия Кордон

Със  775 наказателни след победителите се класира дамския екипаж от Столичния инспекторат с френския електрически Peugeot 208 с пилот Анна Николова и навигатор Силвия Кордон, които спечелиха и първото място в класа на амазонките.

Трето Място – Христо Христов и Ивайло Иванов

Третото място зае екипажа (Христо Христов и Ивайло Иванов) от автомобилен спортен клуб „Пещера“ с 905 наказателни точки и автомобил Hyundai Kona.

Церемонията по награждаването се проведе в горещия следобед на 1 август на територията на ТехПарк София, където бе и финалът на изпитанието след изминати от участниците пробег от 473 км по пътищата на Централна и Южна България.

Екипаж №4 малко преди да спука гума

Само един екипаж успя да отиде на плаж, след като спука гума и трябваше време за демонтаж и монтаж на предна лява на иначе перфектното Renault Zoе на което бяха заложили Калоян Иванов и Асен Петров от фирма „Слънце“.

Екипаж номер едно със награда за ентусиазъм

Силна дископатия бе друг повод  на екипажа с единствената Kia Soul да потърси лекарска помощ, но дори и този факт не отказа Пламен Ботев от Община Габрово да продължи да бъде състезател в надпреварата. Именно на него организаторите връчиха купа за проявен ентусиазъм, защото въпреки лекарската препоръка да спре да се състезава, Ботев продължи и остана до финала.

Екипаж №9 братя Дойчинови

Сред участниците бе и офроуд легендата д-р Светослав Дойчинов (известен организатор на офроуд събития и опитен шофьор), който дори има в архива си победа в еко-ралито от предишни издания, но този път се размина на косъм с призово място и завърши 8-ми в генералното. В екипаж с родния си брат, пристигнал специално от Америка Дойчинов не можа да си прости пропуските. За сметка на това неговият брат – Симеон Дойчинов, които живее и работи в Щатите изпита истинска наслада, като навигатор. След  дълги години отсъствие от страната ралито бе шанс братята да са отново рамо до рамо и да обиколят природни и исторически забележителности с електрически автомобил в синхрон с приказната природа на родината.

На старта!

Тазгодишното Еко Е рали България, стартира в първия си ден от столичния площад „Александър I Батенберг“ на 30 юли, като от записани 19 екипажа, техническия преглед допусна до участие само 11. Силно отборно присъствие регистрира Столичния инспекторат на софийска община, който с три автомобила спечели и отборната купа. С адмирации от самите участници бяха наградени и съдиите по трасето на ралито, които стоически издържаха рекордно високите температури и работа на открито по всички транзитни и скрити часови контроли, като измерваха времето и следяха за стриктното спазване на регламента.

За енергията в батериите на състезателните автомобили 24 часа в денонощието се грижеха чевръстите момчета чрез мобилни зарядна станции от фирма еCars, а момичета от изворна вода „Ледина“ бяха на всяка една гореща точка по маршрута на скоростните гонки. Останалите партньори, които помогнаха за реализирането на  9-о  Еко Е- Рали България бяха ЗД Булстрад, Бор-Чвор, биохрани Органик и Motoretta.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име