Новият Jaguar F-Pace SVR – скоростна гонка с  550 коня

0
1296

Новият луксозен и мощен SUV е всичко което има в класическите конни дисциплини: синя кръв, елегантност, маниер, мощност и перфектност.Сега Jaguar F-Pace SVR идва на пазара по-динамичен и по-изискан от всякога. Повдигам капака, за да се убедя в „зловещия“  5,0-литров V-образен 8-цилиндров бензинов двигател с механичен компресор, който развива мощност от 550 к.с. натискам педала на газта, за да с убедя в 4-те сукунди време, което е необходимо за развиване от 0 до 100 км/ч. Той наистина е много бърз. Спринтът му от място е високоскоростен, благодарение на мощния компресорен двигател, стандартно задвижване на всички колела и максимален въртящ момент от 700 Нм. Шофирам и почти не ме интересуват подробностите за така луксозния салон. Държа здраво волана и управлявам този вулкан от енергия с планките за ръчно превключване на 8-степенната автоматична трансмисия ZF. На специалното състезателно трасе осигурено от вносителите на Jaguar за България – Мото Пфое, имам шанса да изпитам усещането с максималната скорост от 286 км/ч. С този адреналин кросоувърът остава изключително стабилен и все така достолепен със спортна осанка. И спокойно новият Jaguar F-Pace SVR има система за аварийно спиране при високи скорости.

Двигателят е подобрен, окачването на F-Pace SVR е по-твърдо, кормилното управление е по-спортно. Тези подобрения си казват думата при атакуване на завои с висока скорост и се усеща стабилното пътно поведение на този уникален F-Pace.С всеки изминат километър опознаването с F-Pace SVR разкрива различни нови технологии и приятни изненади за водача. Колко харчи ли ? Докато изпробвам всичките три режима на движение 12,3-инчовия интерактивен дисплей на Pivi Pro изписва 12,2/100 км среден разход на бензин, което е нищо на фона на свирепото ускорение и завидната димамика.

С избора на режим на движение Dynamic, смяната на предавките става по осезаема, а поведението на автомобила по-спортно.  В режим Normal или Eco нещата са все така от класа, но по-комфортни. В салона, независимо от високата скорост е впечатляващо тихо.

Не си мислете, че този изстребител е само за писти и скоростни гонки. Новият Jaguar F-Pace SVR със своето стандартно оборудване е повече от практичен и за всекидневието с богат набор от системи за безопасно шофиране. Интериора е просторен с богат набор от усъвършенствани системи и технологии:

Система за автоматично аварийно спиране и за предупреждение за напускане на лентата, както и предни и задни сензори за паркиране, адаптивен круиз контрол с технология за автономно завиване, камери за 360-градусов обзор и мн.др.

Най-луксозният модел в гамата на марката предлага пред погледа на водача  подобрен 12,3-инчов цифров инструментален панел, а обновената мултимедийна система Pivi Pro има с 48% по-голям дисплей с диагонал 11,4 инча, подобрена графика и функция за актуализиране на софтуера. Луксът по таблото, панелите на вратите, в секциите на централната конзола, включително около екрана на информационно-развлекателната система, са покрити с луксозна кожа Windsor. Удобните спортните седалки се регулират в 14 позиции и са покрити с кожа и алкантара.

Доставяйки по-голяма производителност, пъргавина и динамичност от всякога F-Pace SVR се оказва върхът в моделната гама на марката, в чието сърце тупти мощен 5-литров двигател V8 с компресор суперчарджър на Jaguar.

Технически характеристики:

  • Jaguar F-Pace SVR
  • 5,0-литров 8-цилиндров бензинов двигател с механичен компресор
  • 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF
  • 550 к.с. максимална мощност при 6250-6500 об/мин
  • 700 Нм въртящ момент при 3500-5000 об/мин
  • 4,0 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч
  • 286 км/ч максимална скорост
  • 12,2/100 км среден разход на бензин
  • 275 г/км емисии на СО2
  • 202 100 лева цена на модела

 

Текст : ЕzdaPress
Снимки: Ивелин Солаков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име