Skoda Enyaq iV – 510 км само на ток !

0
2219

Напълно електрическия чешки кросоувър iV подарява голям пробег, бързо зареждане, лесна експлоатация и изкушаващо достъпни цени. Новата Skoda Enyaq iV стъпва на българска земя тихо, чисто, красиво и смело. Модерният зашеметяващ дизайн и елекрическият мощен заряд на модела, само загатват колко е важен Enyaq iV за марката, защото е насочен към здравословно мислещите хора и бизнеси.Електрическия SUV от висок клас е създаден само за движение на ток в заводите на марката в Млада Болеслав с три капацитета на батерията и три нива на мощност. Enyaq iV е първият изцяло електрически кросоувър на марката и е базиран на модулната платформа за електрически автомобили MEB на Volkswagen Group.

Веднага ще разпознаете новият екологичен модел на Skoda по осветената предна част и внушителната радиаторна решетка с изцяло LED матрични светлини. Фаровете са с модернистична спортна форма, а задните изцяло LED триъгълни светлини ще ви „поздравят“ с динамични мигачи.

И като си говирим за ток и светлини, интерниорно модела има и амбиентно осветление.Отвъртре новата Skoda Enyaq iV посреща с щедро пространство, интелигентно и интуитивно подбрани опции, като новост тук са 10 тематични пакета, които позволяват широк набор от възможности според желанията на клиента. Типично за чешката марка си остава практичното използване на пространството в салона чрез различни ниши и най-вече съвременни еко материали в използваните облицовки за таблото, седалките и вратите. Предните седалки са в спортен стил с висока облегалка, добра странична опора и регулируеми подглавници. На втория ред седалки има три комфортни места със сгъваем централен подлакътник. Обемът на багажника е с впечатляващите 585 литра, а при сгънати  задни седалки се „отваря“ още пространство до 1710 литра.

При тихото потегляне, електромоторът реагира моментално и динамиката на автомобила се усеща на мига. При отпускане педала на газта,  двигателят се превръща в генератор и така се презареждат батериите, като трите нива на  рекуперация могат да се регулират с перата на кормилната колона. Процеса се следи чрез светлинна идикация в обновения 5,3-инчов дигитален кокпит, който включва четири различни изгледа и сега може да се използва чрез мултифункционалния волан. Салонът е оборудван с иновативна мултимедийна система и 13-инчов сензорен екран, който се издига над таблото. Дори в базовата конфигурация моделът е оборудван с достатъчно голям брой системи за безопасност и комфорт. Стандартно Enyaq iV предлага безключов достъп, двузонов климатроник, асистент за паркиране, точка за безжичен Интернет eSIM и Wi-Fi, управление на функциите на автомобила чрез приложение и още много други полезни функции и удобства.

Този електрически кросоувър има най-големия максимален автономен пробег от 510 км в класа си и благодарение на увеличения си просвет преодолява всякакви терени.Базовата версия Skoda Enyaq iV 50 е оборудвана със задно разположен мотор и задно задвижване с мощност 109 кВт (148 к.с.). Литиево-йонната батерия има капацитет 55 кВтч и автономен пробег до 340 км. Вторият вариант Enyaq iV 60 е с батерия с капацитет от 62 кВтч с мощност 132 кВт (180 к.с.) и може да измине до 390 км. Третият вариант Enyaq iV 80 също е със задно задвижване, с батерия от 82 кВтч и  има мощност 150 кВт (204 к.с.). С тази батерия електромобилът може да се похвали с най-големия максимален автономен пробег от 510 км (в цикъла WLTP).

Зареждането на батерията става по  няколко начина. Моделът е оборудван с универсално зарядно устройство, което пасва на познатите стандартни контакти..  Батерията от 82 кВтч има нетен капацитет 77 кВтч и може да се зареди от 5 до 80% за 38 минути от бърза станция със 125 кВт. В домашни условия през нощта например, чрез стенна точка с мощност до 11 кВт в зависимост от размера на батерията, този процес отнема от 6 до 8 часа.За разлика от останалите електрически автомобили новата Skoda Enyaq iV се отличава с невероятна производителност на мощност – версията iV 80 разполага с впечатляващите 204 к.с.и въртящ момент от 310 Нм, които осигуряват супер ускорението от 0 до 100 км/ч само за 8,6 секунди.

Skoda Enyaq iV е точния фамилен SUV с прецизна возия, комфорт и най-вече „мислещ“ за опазване на околната среда и семейният портфейл. Enyaq iV е  изключително стабилен в завои с висока скорост, за което помага ниския център на тежестта, адаптивното шаси, големите колела с нископрохилни гуми и десетките системи за презицно управление. Въпреки размерите си Skoda Enyaq iV ще ви изненада със своята пъргавина в града, където „зелените“ автомобили вече са на почит и ползват специални условия при паркиране.С финансовите и оперативни предимства при избор на новият Enyaq iV ще ви запознаят във всички търговски центрове на официалния вносител на марката у нас – „Еуратек”, където може да се направи и тест-драйв на луксозния кросоувър на ток. Цените Enyaq iV 50 започват от 68 580 лева, за Enyaq iV 60 –  75 980 лева и 88 660 лева за Enyaq iV 80.

 

Технически характеристики Skoda Enyaq iV 80

  • Синхронен електромотор
  • 1-степенна предавателна автоматична кутия
  • 204 к.с. максимална мощност
  • 310 Нм максимален въртящ момент
  • 8,6 секунди ускорение от 0-100 км/ч
  • 160 км/ч максимална скорост
  • 16,7 кВтч/100 км среден разход на енергия
  • 510 км пробег със заредена батерия (WLTP)
  • 0 г/км емисии на СО2

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име