Тежковозните коне готови за Крива бара, община Брусарци!

0
8599

Преди тях трасето ще подгреят конете по прескачане на препятствия и беговите с гладко бягане (22 – 23 май, 2021)

Тазгодишното издание на традиционния събор на село Крива бара, община Брусарци ще разбие представите за конен празник съчетан с луди гонки, надскачания и надбягвания с елитни коне.  Организаторите подготвили за първи път двудневен конен маратон, който ще започне с класическата дисциплина прескачане на препятствия, ще премине през хипордумната – бегови коне и ще завърши подобавощо с турнир по надтегляне с коне от тежковозни породи.

 

„ Животът продължава ! Това е мотото на тазгодишния събор. Минахме през  какво ли не, но е време да проявим воля и да покажем, че заедно сме по-силни. Стопанската година започна. Посевите, земеделието, насъщния хляб „не питат“ какви проблеми имаме. Изпитанията, през които преминахме бяха всъщност мъдро преразпределение на усилията в името на оцеляването. Трудно е, но не е невъзможно. Трябва да бъдем адекватни на условията, в които живеем. Хора и коне бяха в дълъг принудителен запор. Здравната обстановка ни дава всички шансове да се разгърнем, да вдъхнем кураж и надежда. Ако си водач и лидер, трябва да намериш начин да дадеш на хората вяра, да събудиш волята им за живот, така пътят става по-светъл и по-лек. Ние от община Брусарци каним мало и голямо на събор, който ще отбележим с двудневни конни състезания.“ , мераклийски и типично за окумуш кметица, споделя Наташа Михайлова, кмет на община Брусарци.

Наташа Михайлова, кмет на община Брусарци.

Състезателната програма ще стартира с прескоци на 22 май, събота от 10:00 ч, когато ще се проведе официалното откриване.

В 11:00 ч – старт на изпитание „Х-паркури“ на височина 60 см за млади коне и деца

  • Изпитание до 100 см за аматьори и деца
  • Изпитание 115 см за аматьори и юноши старша възраст
  • Надскачане – атрактивен паркур с нараставаща трудност

Паркур-майстор на трасето ще бъде Валентин Рангелов от ККС „Монтана“. Участието в състезанието по прескачане на препятствия е без такса участие и с богат награден фонд.

Телефон за записвания и информация: 0886 885 604

На 23 май, неделя отново от 10:00 ч ще започне вторият състезателен ден в село Крива Бара. Тогава ще стартират конете от Чистокръвна Английска, Арабска и местна породи в бегови гонки на различни дистанции. Ведната след скоростните серии и тяхното награждаване ще стартира и турнира с тежковозните коне. По предварителна програма, категориите ще се определят след премерване на конете по тегло и ще се обособят стартови списъци с коне от 430 до 1100 кг. Регламента на надпреварата включва задължителен кантар за конете – участници, дължина на трасето 30 метра , 3 минути контролно време, с настилка – пясък. По традиция община Брусарци  връчва едни от най-примамливите наградни фондове в дисциплината.

Телефон за информация и записвания за турнира по надтегляне: 0879 363 535

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име