Броени часове до гонките в Севар

0
13856

Точно в 10:30 ч на 8 май ще бъде даден старта на първата гара в скоростните гонки по надбягване в село Севар – община Кубрат. В общо 6 гари ще видим най-бързите коне на България от Чистокръвна Английска порода (ЧАП), като в първа гара публиката ще наблюдава сефтето на 2-годишни млади мъжки кончета, а във втора гара ще видят първите стартове и на подрастващите женски в дисциплината.

Програмата предвижда първа гара да се проведе на дистанция 1200 метра за 2-годишни жребци с предварително записани 5 жокеи. На същата дистанция и отново петима ездачи ще видим и в  стартовата решетка на втора гара. За радост на публиката, третата гонка ще представи 3-годишни  жребци и кобили на дистанция 2200 метра, които до момента са осем в стартовия списък. Четвърта гара обещава да е изключително оспорвана, където за първо място ще се борят общо 9 „читъкровни англичани“ на възраст 3-годишни и по-възрастни жребци и кобили. С единствена разлика в дължината на трасето ще се проведе и петата гара в Севар, когато на трасето ще връхлетят 12 тандема в пряка битка за почетните места в класирането. Последното изпитание в шеста гара ще предложи старт на 11 коня, които ще наелектризират до кроен предел феновете на конните надбягвания у нас.

Репортаж и видео за страстните почитатели на тази хиподрумна дисциплина ще бъде излъчен на 12 май в предаването „Конете на България“ от 21:00 ч., по Агро ТВ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име