Най – сетне …ТУРНИР С ТЕЖКОВОЗИ, село Трудовец 28.11.2020

0
4554

Така дългоочакваното състезание по надтегляне с тежковози в тази необичайна година най-сетне ще се проведе в съботния ден на 28 ноември в квартал „Манастирица“ в село Трудовец. Зад проявата седи ентусиазма на трима левенти, които отглеждат и развъждат тежковозни породи коне. Това са Илиян Симеонов, Милчо Иванов и Радослав Димитров. Като организатори триото мастити развъдчици са подготвили всичко неообходимо за провеждане на турнир в условия за неразпространение и ограничаване на COVID 19. Специални места за публиката на 1,5 м отстояние, широки коридори за конете и безупречен регламент, който ще премине под съпровода на спортменство и добро настроение на открито.

Надпреварата ще се проведе в три категории, според теглото на конете – участници: до 500кг, до 600 кг и до 700 кг.

ПРОГРАМА:

  • 28 .11.2020 г (събота), село Трудовец, кв. „Манастирица“
  • 8:30 ч   Мерене на кантар и определяне на места в категориите и стартовите списъци
  • 10:30 ч Старт на Първа категория
  • Дължина на състезателното трасето – 30 метра.
  • Терен – земя
  • Времеизмерване – електронен часовник с видимо табло за публиката
  • Дотоварвания с траверси от по 280 кг всяка една
  • Право на терен за впряг и водене – двама водачи

Домакините на проявата уверяват всички участници и гости, че събитието ще премине под строгия правилник за дистанция, дисциплина и дезинфекция.

Регламентът на надпреварата ще допусне до старт коне преминали през кантар с ясно обявено тегло, в отлично здраве, добър екстериор и състезателна кондиция. От водачите се изисква празнично облекло и подготвена здрава, чиста и резервна конна амуниция. Турнирът обещава богат награден фонд и допълнителни специални награди.  За първи път пред публика своите възможности ще покажат най-новите попълнения тежковози от породите Американски тежковоз и Сю Доич. Това са два яки екземпляра, съответно на 5 и 6-годишна възраст, които се очаква да вземат участие в последната категория до 700 кг, която по традиция ще бъде и най-оспорвана.

Телефон за информация и записвания : 0876 616961

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име