Първи BG Off-Road Happening 2020

0
867

Неслучайно на територията на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ в столицата издателите на списание „Hi Drive“ в партньорство с Института за пътна безопасност направиха чудна среща на SUV гамата у нас с фенове на офроуд колите и потенциални клиенти. А, черешката на тортата в събитието бе предпремиерното представяне на новия Isuzu D-Max. Слънчевият 15 октомври посрещна първият по рода си BG Off-Road Happening в България. Събитието бе открито лично от проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова, ректор на ВТУ и г-н Богдан Милчев, председател на УС на Института за пътна безопасност.На „стартовата решетка“ застанаха 13 модела, които се впуснаха всеки със своите възможности по специално изграденото трасе с препятствия и елементи за майсторско управление. Забележителното в инициативата бе, че всеки посетител с валидно свидетелство за управление на МПС имаше възможност да седне зад волана на новите Dacia Duster Blue Line, Ford Kuga, Ford Ranger Raptor, Honda CR-V Hybrid, Isuzu D-Max, Kia Sorento, Land Rover Defender, Lexus RX, Mahindra GOA Pik-Up Plus, Nissan Qashqai, Skoda Karoq, Toyota RAV4, VW Touareg.

На BG Off-Road Happening 2020 със свои отделни щандове присъстваха Dodge, Hyundai и Ram, а посетителите на събитието станаха свидетели и на възможностите на класическия офроудър Jeep Wrangler.Особено активни по офроуд трасето бяха любимците на младото поколение Тино и Ния. Като фен на бруталните офроуд машини, Тино остана впечатлен от възможностите на новите Land Rover Defender и Ford Ranger Raptor, както и от новата лимитирана серия на пазарния хит Dacia – Duster Blue Line.Голям фурор на трасето предизвика и екзотичната индийска марка Mahindra със своя пикап GOA Pik-Up Plus. Тя се справяше безпроблемно с препятствията, дори с „товар“ от пет човека, небрежно поседнали в легена на офроудъра.Голямо шоу предизвика и Ford Transit 4×4 дълга база, който изненадващо се пусна по трасето и с лекота  премина по препятствията и така предизвика овациите на публиката.

 

Посетителите на събитието тестваха маневреността и сцеплението на автомобилите и по специално изградената за целта „змейка“.В рамките на събитието Богдан Милчев от Института по пътна безопасност представи своята визия на „Мисия нула“, която е по шведския модел и е адаптирана към българската инфраструктура и народопсихология. Целта на дългосрочната, но жизненоважна стратегия е с течение на всяка следваща година поетапно да намаляват жертвите вследствие на пътно-транспортни произшествия в страната, до достигане на заветната цел – кота нула.В рамките на BG Off-Road Happening 2020 автомобилните марки представиха системите за сигурност и офроуд възможностите на актуалната си гама от автомобили с повишена проходимост.Неотлъчно през целия ден белязан под надслова полезното с приятното вървяха доброто настроение, прекрасното време за сезона и як рокендрол.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име