Jazz в изтънчена шведска атмосфера на електрифицираният Volvo XC60 T8 Plug-in Hybrid

0
820

За първи път в България бе представен XC60 Polestar Engineered – фамозната спортна версия на електрифицираният SUV на Volvo XC60 T8 Plug-in Hybrid. Polestar Engineered  е цялостен пакет за оптимизация, разработен от Volvo.  Събитието се състоя в първия по рода си Jazz bar с краткото име „Ж“, идващо от фамилията на неговия собственик  и разположен на столичната улица „Симеон“.

Мощна хибридна двигателна технология и специалните Polestar настройки са превърнали модела в още по-луксозен и по-технологичен от стандартното XC60. Производителите се надяват така да  отговорят на очакванията на нова група клиенти, които търсят спортно излъчване и динамичното шофиране, но без компромис по отношение на безопасността или опазването на планетата – приоритети в които Volvo са ненадминати.

Подобренията Polestar в един от най-продаваните модели на Volvo дават на  двигателят Т8 Recharge, с механичен и турбо компресор, шанс да достигне до комбинирана мощност от 405 к.с. и 670 Нм въртящ момент. Бензиновият агрегат генерира 318 к.с., а електромоторът задвижва задния мост с допълнителни 87 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч. отнема само 5,3 секунди. С нулеви емисии в електрически режим и 11.6 kWh литиево-йонна батерия, автомобилът осигурява изцяло електрически пробег до 47 км. Отличният разход на гориво от 3.3 л./100 км. и CO2 емисии от само 73 г./км., правят XC60 Polestar Engineered  един от най-екологичните спортни SUV-та на пазара.

XC60 е първото по рода си Volvo SUV с Polestar подобрения, които правят модела освен луксозен и безопасен, но и напълно готов да даде  нужното на любителите на динамичното шофиране. Това е едно от най-невероятните изпълнения, при което отзивчивата хибридна мощност отговаря на усъвършенстваната технология на спортното регулируемо окачване Öhlins. Подсилени предавателната кутия, окачването и спирачната система. Специалната опорна греда, регулируеми амортисьори с двоен клапан са заимствани от изключителния Polestar 1. А спирачната система е оптимизирана с впечатляващи 20-инчови спирачни дискове с 6-бутални спирачни апарати, гарантиращи максимален контрол и спирачна ефективност с минимално забавяне дори при дръзко и бързо шофиране.

Отвън шведския SUV блести с екслузивна предна решетка с Polestar лого и редица хромирани елементи. Отвътре ювелирните елементи, първокласното качество на материалите и пословичните Volvo седалки са изнесени на едно ново, още по-впечатляващо сетивата ниво.

Моделът е оборудван и с редица интуитивни технологии, като виртуално инструментално табло с 12,3″ TFT дисплей, Смартфон интеграция, Индуктивно зареждане на телефона, Volvo on call и редица други системи за свързаност в помощ на водача. А що се касае за безопасност, пълният набор от познатите системи за активна и пасивна защита на Volvo се на разположение и в XC60 Polestar Engineered. City safety с автоматично спиране и защита на пешеходци, велосипедисти и големи животни, Системата предотвратяваща напускане на пътното платно и Системите за защита при страничен и „камшичен“ удар са само част от стандартните технологии, които се грижат за сигурността на водача, пътинците и на всички участници в движението.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име