Утре в 21:00 затаете дъх .. те идват.. Конете на България – епизод 4

0
3315

Предаването „Конете на България“ в своя IV епизод с екстремни тренировки, с домакинството на Боян Цанев, с гостуването на Тервел Пулев, с убеждението на Ники Кирилов за тежковозите и най-добрите книги с доц. Юри Вълев.

Така накратко звучат 30-те минути отредени на единственото предаване у нас посветено на хората и конете с автор и водещ Екатерина Дончева, което ще се излъчи утре по Агро Тв от 21:00.

Продуцентското предаване на Националната асоциация по коневъдство (НАК)  с приоритет анализира и посочва с фиксирани дати къде и кога са първите състезания по конен спорт у нас след „запрещението“  – COVID-19 ?

Защо залага само на български коне най-успешният ни състезател по прескачане на препятствия в клас Аматьори – Боян Цанев и как разбива мита, че за да си № 1 в конния спорт не трябва супер терен, а само Балкан и голямо сърце. Същински „бърз ляв“ и успешен удар правим с олимпийският медалист и професионален боксьор Тервел Пулев, като взаимно се изненадваме на мястото му за тренировка по конна езда и конкур ипик.Веднага след тази звездна среща със шампиони, екипът на предаването отива в конна база, където снима конче родено два пъти ?!? Метода е известен в медицината с термина „squeezing „ чрез който се спасяват преждевременно родени кончета. Уникален репортаж с професионалната и животоспасяваща намеса на д-р Боряна Иванова. От тази случка с магията на телевизията зрителите ще се пренесат в света на подкови с  № 12 и притежателят им – кон Скот. Това ли е най-високият , най-тежкият и най-силният кон в България ? Ще разкаже неговият стопанин Ники Кирилов, който усилено тренира със своя исполин за предстоящите битки по надтегляне с тежковозни коне.  Веднага след това ефира ще зарадва всички жадни за знания и ценящи книжнината с най-новото заглавие с автор доц. Юри Вълев и неговата монография: „ Ретроспективен анализ на конния спорт“.   Какво подготвя екипа на „Конете на България“, като теми през юни, всичко това ви очаква в телевизионното време посветено на всички влюбени в конете – сряда 27, май, от 21:00 ч само по Агро Тв.

Повторения на предаването може да видите – четвъртък от 12:00  ч и неделя от 22:00 ч., както и по всяко време на сайта на Агро Тв и Фб страницата на предаването.

Гледайте  и не забравяйте да пишете: e_mail: konetebg@ezdapress.com

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име