Какви мерки предприеха конните бази, за да се върнат към нормалния си режим на работа?

0
1834
снимка: Конна база САКАР

От утре (13 май) извънредното положение въведено от правителството приключва, но мерките срещу заразата с COVID-19 ще продължават да бъдат спазвани. Както много други, така и конните бази се връщат към работния си режим, но с някои нововъведения, които да предпазват от заразата клиентите, служителите и животните.

Избрахме да споделим с Вас, две любими наши места за езда и как се завръщат те към нормалния живот.

В Южна България – село Срем, край Тополовград, където кротко се е сгушила конна база Сакар – един истински райски кът за всички деца от района. Първоначалния план на базата е да отвори вратите си поетапно, започвайки с посещения на редовните им ездачи, преминавайки към клиентите, които търсят частни уроци и тези които желаят детски разходки из селото. Базата ще разшири услугите си през идните седмици веднага след като екипът свикне с новия протокол и са изпипани всички детайли и подробности около мерките за защита от COVID-19.

Докато ситуацията с вируса все още продължава, от базата са подготвили някои изисквания към своите клиенти, които смятат за най-добрия начин да заработя и в същото време да защитят екипа и клиентите си.

🐴Първоначално ще приемат само малки семейства или близки приятелски групи за всеки урок;

🐴За да защитят всеки в КБС, ще се въведат нови мерки за дезинфекция, като по-точно: каските, седлата и оборудването ще бъдат дезинфектирани след всеки клиент;

🐴Ще има нови места за миене на ръце с медицински сапун в базата, а също и дезинфектанти за ръце там, където е необходимо;

🐴Ще се уточни и въведе нова стратегия за почистване и дезинфекция на най-натоварените места в базата;

🐴Записвайте предварително часовете си за посещение. Това осигурява време за дезинфекция след предходния клиент и разбира се, намалява риска от струпване на много желаещи за езда по едно и също време.

🐴КБС ще води регистър на всички ездачи през този преходен период, затова преди езда всеки ще трябва да попълни предоставената му информационна бланка;

🐴Ако не се чувствате добре по какъвто и бил начин (особено висока температура, суха кашлица, загуба на усещане за мирис и вкус, изтощение и т.н.) задължително се обадете и съобщете в базата, където ще ви дадат друга дата за езда, когато се чувствате по-добре.

🐴В това стресиращо време за всеки, особено за родителите, КБС напълно ще уважи желанието на всяко дете ДА или ДА НЕ слага маска или ръкавици докато язди.

🐴Носете точната сума за вашата езда, с цел ограничаване на възможностите за зараза.

От Тополовград се пренасяме в Троянския Балкан, където от този уикенд, конна база „Алфа Даниел“ вече е в готовност за своите клиенти с предложения за обучения по езда, влизане във форма, кратки разходки с коне, пикник, барбекю и среща с природата. Всички активности ще се провеждат при стриктно спазване на задължителните хигиенни и здравни норми. Базата ще приема гости с предварително записан час на тел.: 0886393987, в периода от 10:00 ч. до 14:00 ч.

Приятна езда!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име