Crafter дефилира на червения килим в България

0
2622

На 17 май, новият Volkswagen Crafter отбеляза своята премиера в столицата под светлините на прожекторите в киноцентър Бояна. Най-големият транспортер от лекотоварната гама на германския производител VW се представи пред медии и клиенти по вълнуващ и типичен за звезда начин. Събитието премина под мотото: 

„Нови ят Crafter е толкова голям, че успя да побере цялото събитие”

Изцяло новоразработен, избран за Международен ван на годината 2017, моделът е безпрецедентен по отношение на практичност, икономичност и иновативност. Crafter предлага различни решения за транспорт при най-висока ефективност.

Електромеханично кормилно управление, икономични и оптимизирани, както за дълги разстояния, така и за шофиране в градски условия двигатели, отлично премислени концепции за товарене, ефектни подготовки за различни доработки, ергономично място за водача, както и многобройни асистиращи системи…всичко това се предлага в новия Crafter, който идва с богато разнообразие от моделни варианти. В изпълнение товарен ван (Kasten) и пътнически бус (Kombi), новият Crafter се предлага с различни дължини на шасито (5986 мм, 6836 мм, а за Kasten също и 7391 мм) и височини на тавана (2355 мм, 2590 мм, за Kasten също 2798 мм). В допълнение към това се предлагат и откритите варианти с единична или двойна кабина с различна дължина на товарната зона, с или без подготовка за доработка, като например бордови, с куфар или подготовка за самосвал.

Многофункционалност е една от отличителните черти на героя Crafter: с предно задвижване, той може да предложи товарен обем до 18,4 м3 при максимално допустимо натоварване от 3,0 до 4,0 т. Наред с това има отстояние между арките на колелата с ширина 1380 мм и максимална товарна дължина от 4855 мм – най-добрите товарни характеристики в сегмента. Товаренето в новия Crafter е изключително лесно благодарение на светлия отвор на плъзгащата се врата, с ширина 1311 мм, ниския товарен праг, с минимална височина 570 мм при вариантите с предно задвижване и на опционалните задни врати, с увеличен на 270° ъгъл на отваряне. Интересно е, че укрепване на товарите може да стане от всички страни: опционално на страничните стени в преградната стена, а в тавана и в пода чрез шини за закрепване.

Електромеханичното кормилно управление, което е новост за този сегмент, се грижи за първокласното управление, оптимизираната маневреност и сигурното поведение на пътя, независимо от това, до каква степен е натоварен автомобилът. Друга отличителна черта на новият Crafter са премислените концепции за различни доработки, като опционален, универсален товарен под с възможност за монтиране на рафтове. Това е първият автомобил в сегмента, който предлага задвижване на допълнителен агрегат, монтиран от производителя: на разположение са втори компресор за климатична/хладилна инсталация, втори акумулатор в четири варианта на капацитет, втори изпарител за климатик или втори топлообменник в допълнение към стационарното въздушно отопление.

За удобство при шофиране и маневриране на разположение са и редица асистиращи системи като („Trailer Assist“) – маневри с ремарке, система за аварийно спиране, при страничен вятър, система за разпознаване на умора и др.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име