Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ – шампион в рали дисциплините с Skoda Fabia R5

0
1669

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев записаха най-успешната година за клуба с титли в шампионати в България, Сърбия и зона Балкани на FIA. Официалното закриване на сезона се състоя в новия ŠKODA ЦЕНТЪР ДРУЖБА . Купите на FIA за титла в Европейския рали трофей в зона Балкани на двамата пилоти връчи легендата в рали спорта – Илия Чубриков. Шампионската кола Skoda Fabia R5 е на разположение на почитателите и клиентите на Skoda в новия център на марката до 17 януари.

rpt

За изминалия сезон през 2019 г със своя автомобил Skoda Fabia R5 Ангелов и Гаджев успяха да запишат 8 победи в рали, рали-спринт и планинско. Второ място в рали „България“, победа в „Сливен“ и „Твърдица“, и трето в генералното на рали „Сърбия“ с първи резултат от екипажите за националния шампионат осигури 225,20 т. за генералното класиране в рали шампионата на България. Това е нова и втора поредна титла за Мирослав Ангелов и „Мегапорт Рейсинг“. С навигатора си Георги Гаджев са шампиони и в клас RC2 на националния шампионат, а „Мегапорт Рейсинг“ първи в отборното класиране със 75 т.

Тандемът спечели Европейския рали трофей в зона Балкани в най-високия клас – ЕRT1 с победите си в България и 3-то място в генералното класиране на рали „Сърбия“ и 4-то в „Ешок“ в Турция. В подготовката за рали „Сърбия“ Ангелов и Гаджев спечелиха две ралита в западната съседка – „Валево“ и „Джердап Рали“, което им осигури и титла в отворения клас на националния шампионат на Сърбия за пилотите, които не са заявени за генерално класиране в първенството, но имат събрани точки в състезания от годината.

„Мегапорт Рейсинг“ постигна три победи в рали-спринта, на всички състезания, в които участва – във Видин, Бургас и Сливен, но пропусна титлата в шампионата с една точка, след като сливенския кръг не бе признат за крайното класиране, а вместо него бе организиран кръг в Ихтиман, който Ангелов и Гаджев пропуснаха поради застъпване с предварително изготвената състезателна програма на екипа.

Екипажът записа и една победа в кръг от планинския шампионат – в „Раховец-Лясковец“, където участва като подготовка за рали „Твърдица“.

През сезон 2020 г. „Мегапорт Рейсинг“ планира да закупи нов автомобил Skoda Fabia R5 Evo, с който да защити титлите си и да се бори за нови. Моделът вече се доказа в ралитата на FIA като по-бърз и надежден от първата генерация R5.

За Еуратек ООД и първите Едномаркови шампионати в България

Еуратек ООД е единствения официален вносител на автомобилния производител ŠKODA AUTO за България от 1992 година насам. Компанията оперира в сферата на вноса, продажбата и след продажбеното  обслужване на автомобилите ŠKODA. Търговско – сервизната и мрежа се състои от 14 обекта в цялата страна. По пазарен дял марката традиционно се нарежда в първата тройка на най-продаваните автомобили в България.

Еуратек ООД е един от основателите на моторспорта в България, и инциатор на първите едномаркови шампионати у нас.

Първият едномарков шампионат „Купа Škoda Octavia” стартира през 1999 година с 18 автомобила. Вторият едномарков шампионат „Купа Škoda Fabia” стартира през 2006 година с 12 автомобила и се проведе в 2 поредни години.

Първите едномаркови шампионати са дали началото на спортната кариера на редица български звезди, като като Крум Дончев, Вилхелм Кънчев и Дилян Попов.

С ŠKODA Fabia Super 2000, най-успешния български рали състезател – Димитър Илиев, стана 3 пъти рали шампион на България в последните 4 години от своята състезателна кариера.

Еуратек ООД, подкрепя през последните две години спортен клуб Мегапорт рейсинг – двукратен шампион на България за 2018 и 2019, състезаващ се с модел Fabia R5.

 

За ŠKODA център Дружба

Новият ŠKODA ЦЕНТЪР ДРУЖБА е втори за марката в град София и предлага пълен набор от услуги: продажба на нови автомобили, пълна гама от следпродажбени и сервизни услуги, продажба на оригинални резервни части и аксесоари. Той е изграден на територия от 10 000 кв.м и разполага с обща застроена площ от почти 5000 кв.м., което го прави едно от най-големите автомобилни дилърства в България.

Търговско-сервизният комплекс разполага с над 650 кв.м изложбената площ, с 500 кв.м офисна част и с просторна и модерна сервизна част за общи ремонти с размер от 1200 кв.м., изцяло проектирани и изградени в съответствие с високите стандартите на производителя ŠKODA AUTO.

В търговската част на ŠKODA центъра не липсват и технологични нововъведения, като интерактивния 3D автомобилен конфигуратор, позволяващ визуализацията на всеки модел с различно оборудване и различни варианти на интериор. С него всеки клиент има възможността да събуди автомобилния дизайнер в себе си и да създаде 3D модел на своята уникална ŠKODA.

Под покрива на новия търговско – сервизен комплекс феновете на марката имат уникалната възможност да разгледат обособена колекционерска изложба на ретро автомобили, където са събрани ретро модели, както с марката ŠKODA, така и редица други интересни за любителите модели, като WARSZAWA 223, емблематичната Octavia от 1961 г., Octavia 110 L, 120 L и други ретро антики.

Вторият ŠKODA Център в столицата се намира в кв. „Дружба“, бул. „проф. Цветан Лазаров 93”.

 

*Източник: Мегапорт Рейсинг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име