Последен турнир по надтегляне за 2019-та

0
2946

Пет ще бъдат категориите на надпреварата за коне от тежковозни породи, която ще се проведе тази неделя (10 ноември) в град Кнежа. Турнирът е заключителен за състезателния сезон и последен за годината. Първият старт ще бъда даден точно в 10:00 ч., като преди това конете ще преминат през задължителното претегляне на кантар. В първа категория ще се съревновават коне със собствено тегло до 500 кг, а останалите категории съответно са: до 600, до 700, до 800 и до 900 кг.

Турнирът предвижда изключително богат награден фонд, купи, розетки и допълнителни награди. Специално подготвеното за турнира пясъчно трасе е с дължина 25 метра и ще бъде изградено на зелените терени, които са разположени на излизане от Кнежа в посока Оряхово.

Регламентът на състезанието предвижда 3 минути контролно време, времеизмерване с хронометър, а на терен до коня имат право да бъдат не повече от двама водачи.

Организаторът – Сергей Папарашки се е погрижил за пъстрата празнична програма, бира-скари и стотици гости от близо и далеч.

Това е 13-то поред състезание, което организира сърцатия домакин и мераклия, който се заканва предстоящият турнир да си съперничи по мащаб и организация само с най-добрите конни прояви провеждани в страната.

Телефон за повече информация и записвания: 0888 185 777

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име