15–то „Национално животновъдно изложение Сливен 2019“

0
1774

Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните Десислава Танева присъстваха на откриването на животновъдното изложението в Сливен, където се вижда биологичното разнообразие на страната ни – с над 600 селскостопански животни.

Десислава Танева заяви, че над 1 милиард лева общо за животновъдите ще бъдат изплатени до края на годината. От началото на декември ще започне изплащането на всички схеми по обвързаната подкрепа за животни на 100%. След това ще стартира най-голямото плащане за всички земеделски стопани – по Схема за единно плащане на площ.

С поздравително слово към животновъдите на сцената излезе и инж. Георги Йорданов, изпълнителен директор на ИАСРЖ – организатор на изложението в Сливен. Премиерът бе разведен от Йорданов из изложбените площи, за да видят животните.

На изложението имаш най-много представители на овцете и говедата, а конете бяха само 18 на брой. Отличени сред тях бяха: кобила Мадона –порода Плевенски кон, собственост на ДП Кабиюк; кобила Луна – Български тежковозен кон, собственост на Борислав Илиев. От представителите на Дунавската порода най-добри бяха кон Такиз на Дилчеви ООД и кобила Танзания, собственост на Николай Евлогиев. Най-заслужил Рисист кон беше кобила Куини собственост на Цветан Русев.

За събитието, от София с конете си пристигна конната полиция, която направи демонстрация на високите си ездови умения.

Снимки: 24chasa, Agro TV и facebook: Rangel Matanski

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име