2019 – най-добрата година за ВМW до момента

0
1839

Традиционната среща на ВМW България груп, която винаги се прави по това време на годината с медиите у нас, отчете в цифри и данни отлична година, но не само за българското представителство. Поводът освен победоносните резултати на марката у нас и по света, бе и концепцията на BMW за представяне на моделите по време на предстоящия международен салон в София (12–20 октомври).
Срещата откри Александър Миланов, управител на ВМW България груп, с анализ на бързо променящия се свят, световни и родни събития, които няма как да не дават отражение върху икономиките на отделните държави и  как BMW седи на фона на цялата тази картина?

Александър Малинов

1 617 512 продадени автомобила по света, от които на стария континент – 690 087, като най-много „баварци“ са се лансирали в Германия – 215 267 на брой. Великобритания се нарежда на второ място с 139 608 автомобила. У нас BMW груп България отчита 743 продадени автомобила. 184 МINI-та и 79 мотоциклета ВМW. „Това е най-добрата ни година до момента“, отбеляза Миланов пред журналистите, като това изречение, като факт се чува на всеки отчет и означава че BMW у нас върви нагоре в продажбите с всяка изминала година. „Най-бързият кон в продажбите“ и най-предпочитан модел сред клиентите остава Х5, следван от Х1 и Х3. При анализа на двигателите излиза, че най-много на клиентите допадат 6-цилиндровите. Лидер в задвижването, при избора на купувачите на BMW остава X drive, а електрифицираните модели, за съжаление, поради неадекватната държавна политика остават в дъното на класацията за търсени модели, дори и при BMW. Макар и бавно, тези автомобили намират своята реализация. Статистиката показва, че ако през 2013 година BMW са продали 311 електрически коли, то през настоящата 2019 те вече са 142 600 в световен план. По-важното е, че от компанията са обещали до 2025 да предложат общо 25 електрически модела, като този срок вече е намален до 2023, като моделите са електромобили, плъгин и хибриди.

По време на срещата BMW разкри и кои модели ще представи на посетителите на международния салон в столицата, който се открива след броени дни. Това са Серия 8 Гранд Купе, М8 кабриолет, изцяло електрическата спортна версия BMW i3s, ново поколение Серия 1, спортната модификация на Серия 3, BMW 7 и големият X7.
От BMW груп България обещават съвсем скоро да разкрият и разширените възможности на помощника в пътуването – BMW ConnectedDrive с предложения за множество интелигентни услуги и продукти, с цел улеснено и по – ефективно ползване от клиентите, вече и на български език.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име