Успех за Няголов във Винер Нойщат на CSI 2*

0
2300

От 20 до 25 август, австрийският град Венер Нойщат бе домакин на състезание CSI2*, Дивизия 1 по прескачане на препятствия. В него взеха участие известните наши състезатели в дисциплината – Ангел Няголов и Ивайло Бонев.

На финала за млади коне, Няголов и кон Шалом заеха третата позиция. С кон Санваценто, но този път в Гран При изпитанието на 145 см CSI 2*, той отново постигна трето място за време от 51,35 сек. Първи в изпитанието стана състезателят от Чехия Алес Опатрни с кон Forewer, които спряха хронометъра на 47,39 сек, отреждайки второто място на Емануел Бианчи от Италия с кон Zykalin W, които завършиха за 48,24 сек. В Гран При паркура, Няголов се конкурираше с едни от най-добрите в конния спорт – швейцареца Пиус Швицер и австриеца Герфрийд Пук.

Ангел Няголов и Шалом

Ивайло Бонев, който показа умела езда с кобилата Dence Dence, бутна едно препятствие, което го изпрати на 18-та позиция. С кон Nimbus, той се класира на изключително труден паркур, наречен derby, с общ брой на препятствията 20. Тук е мястото да отбележим, че в огромната конкуренция на състезание от този ранг, нашите състезатели успяха да се представят изключително добре, показател за успешното

Ангел Няголво и Санваценто

развитие на конния спорт у нас.

На международното състезание в Австрия, България бе представена още от състезателите Стоян Китаровски с кон Valagro в изпитанията за млади коне, Кристина Кръстева с El Cha Bu, Александра Арабаджиева с коне Cloetta и Cassuci, Вероника Миланова с Gogo, Ася Петрова –Al D.Abran, и Апостол Тенев – Forth of July.

снимки: facebook Ангел Няголов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име