Конен празник в Търново превзема втория уикенд на май

0
5062

Гражданите на старопрестолната столица и техните гости на 12,13 и 14 май ще станат свидетели на истински конен празник. Клуб по конен спорт „Калоян 92“ – Арбанаси, ще бъде домакин на Международния клубен турнир по прескачане на препятствия, като в това събитие от България участват само състезатели от клуб „Калян 92“.  В същото време базата ще посрещне и международен турнир на FEI по всестранна езда една и две звезди с участници от съседните балкански страни.

Състезанията ще стартират с обездка в петъчния ден от 9:00 ч, а следобед от 17:00, ще започнат прескачанията на препятствия. В събота, денят ще започне с крос от 9:00 ч. през пресечена местност, а от 17:00, отново ще има конкур ипик – отборно крос. В неделя, 9:00 ч.,  прескачане на препятствия от всестранната езда, а от 16: 00 ще стартира Гран При индивидуално прескачане от Международното клубно състезание.

В международния клубен шампионат ще участват състезатели Йордания, Санкт Петербург и Йоханесбург и България в лицето на клуб „Калоян 92“. Корс дизайнер е Олаф Петерсон от Германия.

Организаторите са подготвили богата фолклорна програма, щандове за конна амуниция, дегустация на вина, храни и атракциони с конна езда. Специални гости на програмата ще бъдат конниците от прабългарската школа БагаТур, които ще представят стрелба с лък от гърба на коня. В същото време само на метри от конната база в „Арбанаси“ в близост до Петропавловския манастир от 12 до 14 май ще се проведе и VI издание на Националния събор на овцевъдите в България. Атрактивният животновъден форум включва изложение на овце, кози, агнета, кучета и коне.

За информация: 0898 45 98 80

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име