Нова конна база в Пиринска Македония

0
4284

Клуб по конен спорт и туристическа езда „Тангра“ е най-новата перла в разнообразието с предложения за туристически преходи с коне и конен туризъм. Своята дейност клуба развива в село  Рожен, което се намира на 31 км от град Сандански и на 6 км източно от Мелник, в непосредствена близост (на 1км) до Великият Роженския манастир.

Сгушено в подножието на Пирин планина, селцето съчетава в себе си духа на уникалната култура и живописната природа на България. Старинните къщи впечатляват със своята автентична архитектура и потапят в атмосферата на отминали векове.

Конна база „Тангра“  е дом на 7 коня от породата Български тежковозен кон и предлага на своите гости и случайни посетители туристическа, любителка и професионална езда, а за по-романтично настроените и разходка с файтон.

Освен приключения от гърба на коня, базата предлага и пансион за коне, провежда развъдна дейност и търговия с коне и амуниция.

За любителите на конния туризъм, базата предлага почасови, еднодневни и двудневни конни преходи до Роженската Света обител, до закътаните съседни селца, до близки и по-далечни природни и туристически забележителности. Маршрути с различно ниво на натовареност за ездачите до парк Пирин, до известните Мелнишките пирамиди или лежерна разходка за разхлада до водопад Скока.

  • За повече информация: Благой Лазаров – 0895 254 853
  • tangra82@abv.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име