Легендарната английска марка Bowers & Wilkins стъпи в България

0
2031

Специално за почитателите на качествения звук, компанията представи цялата си гама от системи за озвучаване и персонално аудио в новооткрития търговско-сервизен комплекс на Volvo в София, на ул. Околовръстен път 483.

Представянето затвърди глобалното партньорство между двете марки, съчетаващо висококачествен звук и премиум моделите на шведската автомобилна марка. Гостите имаха възможността да се насладят на перфектния звук в съчетание с невероятна атмосфера и в компанията на ексклузивните Volvo модели.

Компанията демонстрира посоката на звука, според предпочитанията на клиента

Актуалната гама от Hi-Fi озвучителни тела започва със серия 600, чието 6-то поколение включва компактни тонколони за поставяне върху мебели и самостоятелно стоящи модели, с цени от 529 лв. с ДДС за брой. Моделите от серия 700 добавят по-качествени високочестотни говорители извън основния корпус и подобрена конструкция на тялото, а върховата линия 800 Diamond предлага изключителен звук, постигнат чрез уникалната форма на тонколоната, говорителя Continuum и покритата с диамантени частици мембрана на високочестотния говорител.

Потребителите получават обща концепция за постигане на качествен звук в трите серии, която е еволюционно развита в по-високия клас модели с по-усъвършенствани материали и дизайн на говорителите.

Наред с моделите за слушане на музика, Bowers&Wilkins предлага и системи за домашно кино, част от които е и уникалният събуфер PV1D с двойна мембрана и компактно, извито алуминиево тяло, оптимизирано за минимум вибрации и изкривявания.

Нова посока за развитие на портфолиото са слушалките с активно шумопотискане PX,

както и безжичната платформа Formation, в която са вложени 3-годишните усилията на над 100 опитни инженери. Formation е концепция за целия дом, която предлага висококачествен безжичен звук под формата на различни типове тела: стерео тонколони, саундбар, портативния говорител Wedge, които са перфектно синхронизирани помежду си и могат да стриймват музика от смарт устройства или онлайн услуги в различни помещения.

Bowers&Wilkins е английска компания с 52-годишна история

Основана от двама ентусиасти – Джон Бауърс и Рей Уилкинс в Англиял, и до днес компанията следва традициите на своите основатели. През последните години Bowers&Wilkins си партнира много успешно с автомобилни производители като Volvo, McLaren, Maserati и BMW, на които доставя най-висок клас системи за озвучаване за техните премиум модели.

Озвучителните тела на Bowers&Wilkins се използват в много звукозаписни студия по света, включително в култовото Abbey Road на Beattles, където на живо се записва и много филмова музика, включително Lord of the Rings.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име