Устреми се напред с изцяло новият i30 на Hyundai

0
2914

Много прецизен в дизайна и със силно визуално присъствие. Изострен силует, динамични пропорции, спортна насоченост и в същото време стабилност на пътя. Нова каскадна радиаторна решетка, която вече е новата фамилна отличителна черта за моделите на Hyundai, впечатляващи нови LED предни фарове и LED дневни светлини.

Новото поколение i30 е по-динамично и по-модерно от всякога.

Не случайно в началото на година, Нyundai Motor получи за четвърти път международно признание за дизайна на автомобила си от журито на престижните награди iF Design Awards. New Generation Hyundai i30 спечели iF Design Award 2017 в дисциплината „Продукт“ в категорията „Автомобили / Превозни средства / Велосипеди“.

Като производствена линия, новото поколение на Hyundai i30, стартира през декември миналата година и е разработено изцяло за европейския пазар.В продажба е от началото на тази година.

Отвътре Hyundai i30 посреща с простор и висококачествени интериорни материали, съчетани в елегантен стил. Плаващият 8-инчов навигационен сензорен екран на арматурното табло интегрира всички функции за свързаност, информация и развлечения по време на пътуването. Новият мултифункционален волан с три спици позволява лесно и интуитивно управление на всички функции чрез ергономично разположените контроли и е отопляем за по-голямо удобство.

За обвързаните с интернет водачи, които желаят да свържат своя смартфон с 8-инчовата навигационна система, която предлага две системи Apple CarPlay и Android Auto. Чрез тях потребителите свързват устройствата си за възпроизвеждане и управление на музика, телефон или навигационни функции на екрана. Освен за водача, i30 се грижи и за телефоните на пътниците. За да са винаги заредени, моделът предлага безжично индуктивно зареждане (Qi стандарт) за мобилни телефони и USB порт, разположен в затворената централна конзола.

Consider taking a break „ Вземи си почивка“

Това е първият Hyndai, оборудван с функцията Предупреждение при умора на водача, която засича признаци на умора и подсказва със звуков и визуален сигнал, че е време за почивка. Други модерни технологии за безопасност са Автономно аварийно задействане на спирачките, Интелигентна система за поддържане на зададена скорост с отчитане на дистанцията от предния автомобил, адаптивен круиз контрол и много други.

Що се отнася до багажното пространство, то е до 395 литра и максимум 1 301 литра със сгънати задни седалки.

Изцяло новият Hyundai i30 се предлага с три бензинови и един дизелов двигател. Акцентът при бензиновите е върху новия 1,4 TurboGDI, произвеждащ 140 к.с. още при 1 500 об/мин., съчетан с 6-степенна механична скоростта кутия. Това бе и модела на който екипът ни имаше удоволствието да се наслади в продължение на пет тестови дни. Останалите бензинови са 3-цилиндровия 1.0 T-GDI със 120 к.с. и 4.цилиндровия 1.4 MPI със 100 к.с.

Дизеловият мотор е 1,6-литров, 4-цилиндров с турбокомпресор, наличен с три изходни мощности: 95, 110 и 136 к.с. Двигателите вървят с 6-степенната механична трансмисия (6MT), или с икономичната 7-степенна трансмисия с директна обратна връзка с двоен съединител на Hyundai (7DCT), която е с доплащане.

Още въпроси и отговори на www.hyundaibg.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име