Верт доминира в Амстердам

0
3327

Четирикратната победителка в сериите от Световната купа по обездка Западноевропейска лига Изабел Верт затвърди авторитета си пред опонентите с още една забележителна победа в Амстердам.

Верт се класира за финалите през април. Нейното желание през сезона беше да се състезава два пъти с коня, с който ще иде в Гьотеборг. Остава да разберем какъв ще бъде изборът й, след като в Лион спечели с Еmilio, в Щутгарт с Bella Rose и сега пак стана първа с кобилата Weihegold, с която печели купата през последните две години.

Почетната стълбица в състезателния ден принадлежа изцяло на Германия, като на второ и трето място застанаха Дороте Шнайдер със Sammy Davis и резултат от 82.675 и Хелън Лангеханенберг с Damsey FRH и оценка 82.440. Четвъртата позиция отиде за шведът Пaтрик Кител и Delauney.

Атлетът с най-много медали в конния спорт – Изабел Верт планира да се изяви и на последните два кръга от Западноевропейската лига на родна почва в Ноймюнстер след 3 седмици и в Хертогенбос през месец март, давайки на Emilio и Weihegold още един шанс за изява. Преди 27 години Гьотеборг е мястото, където тя печели първата си титла от Световна купа на FEI. За медиите Изабел сподели, че няма търпение да се върне там.

инфо:FEI

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име