Сестри от Хасково развяха българския трибагреник в Дубай

1
2906
Сестри Хоп

В първите дни на новата година, две сестри от Тополовград развяха българския флаг в Endurance City в Дубай на състезание по надбягване с понита за Купата на Шейх Мохамед Бин Рашид Ал Мактум.

По-малката сестра Ева Хоп (Eva Hoppe), която е само на 8 години, стана втора от общо 43 състезатели на дистанция 2 километра. Нейният партньор в състезанието беше високият 107 см при холката паломино жребец на име Голд Скай (Gold Sky) – собственост на конюшните Ал Даби Дубай. За него младата състезателка казва „Обичам го и винаги съм знаела, че е възхитителен!“

Амелия Хоп (Amelia Hoppe), на 11 години, завърши пета с кестенявия жребец Марти (Marty) в гонката на 2 км за понита с височина от 111 до 120 см.

Състезателният ден бе предвидил три скоростни изпитания за деца между 7 и 14 години и сред 100 състезателя, момичетата бяха единствените представителки на нежния пол, които завършиха на най-високите позиции.

Въпреки че младите таланти са с британски паспорти, те реално не са стъпвали до сега на Острова и прекарват дните си между малкото хасковско селце Срем и Дубай. „Работата ни ни води по целия свят“ – казва майка им Кърсти Хоп – „но в селото е дома ни. Живеем тук повече от 11 годни и ако ги питате от къде са, те ще ви кажат Срем“. И двете момичета в интервютата си след състезанието се идентифицират като българки.

Любовта им към конете започва когато те са на крехката възраст от 2 години. Тогава те се качвали на гърба на кобилата Луси и яздели по цели часове. Техният скорошен успех е резултат от много и усърдна работа. Освен домашни, плуване, тичане, Амелия и Ева сами тренират своите понита и дори намират време за тренировки от три до пет пъти седмично.

Обратно в село Срем, момичетата обичат да са сред конете, да излизат на езда в гората и да помагат с пони ездата. През годините майка им вижда колко много им дават благородните животни – обща физическа подготовка, емпатия, по-лесно вземане на решения и планиране, отдаденост и още толкова много. „За нас е важно да развием нещо в с. Срем, което ще позволи на децата на България да имат улеснен достъп до коне по безопасен, достъпен и забавен начин. Основахме конна база „Сакар“ през 2018 г. и се надяваме не само да учим други деца да яздят добре, но също така да заобичат да прекарват време с конете и да усетят колко добродетели носи това. Днес повече от всичко е важно за децата да излязат навън да открият спорта, който обичат, когато са още малки и като успеят, упражненията и тренировките вече не са скучно задължение, а  страст за цял живот.“ – споделя госпожа Хоп.

снимки и текст: Кърсти Хоп

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име