Испанците доминират на подиума в Мадрид

0
1500

Легендата на испанската обездка – 52-годишната Беатриз Ферер-Салат убедително победи с Delgado на поредния кръг от Световната купа по обездка Западноевропейска лига, който за пръв път се проведе в Мадрид на 25 ноември. Домакините бяха зарадвани и от 35-годишния испанец Клаудио Кастилия Руиз, който завърши втори с Alcaide, а на трето място застана Мария Каетано, на 32 год. с Coroado от Португалия.

Ездачката от слънчева Португалия показа добра езда със своя 11-годишен Луситано жребец и се качи на върха в класирането с резултат от 77.655. Появявайки се на манежа, Кастилия Руиз вдигна летвата с 13-годишния си жребец, който показа енергия и движение преминавайки в пиафе, а Кастилия пък от своя страна демонстрира на два пъти управление на коня с една ръка, което развълнува публиката и я накара да стане на крака, докато аплодира новия водач в класирането с подобрен резултат от 78.915.

Първенецът в това изпитание, 17-годишният кастрат Delgado порода Вестфален, е в залеза на кариерата си, но все още показва, че има сили и желание за победа. Работата му в пълен синхрон с неговия ездач му донесе резултат от 81.285, въпреки грешката, която допусна при движението си на тръс. „Преди да излезем за тест винаги го оставям да се разходи, да релаксира и да подиша и чак тогава вече е готов за изява. Много му говоря, чувството с него е прекрасно, двамата си имаме взаимно доверие“. Споделя Беатриз Ферер-Салат.

Относно пенсионирането на Delgado Беатриз споделя, че мисли да се случи някога през 2019 г., в зависимост от това как се чувства коня, а по неговите стъпки ще започне да върви друг обещаващ 9-годишен спортист, който Беатриз ще почне да тренира след настъпването на новата година.

Следващият кръг на Световната купа 2018/2019 Западноевропейска лига ще се проведе в Залцбург след две седмици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име