Ивелин Вълев победи в първия Jump & Drive турнир за Купа EMERALD

0
2695

Десетия ден на този ноември, конна база „Хан Аспарух“ се оказа най-чистото, светло и топло място където да забравиш скуката, в условията на зелена среда и спортен екшън.

Закритият манеж на столичната база посрещна над 300 души публика, страхотна атмосфера, електрически коли, коне, ездачи и представители на организацията с най-големи сърца – Animal Rescue Sofia, които се събраха, за да спретнат събитие наситено с класически конен спорт и послание за по-чиста околна среда.

В организираното състезание по прескачане на препятствия се включиха малки и големи, като първи на манежа се представиха състезателите в X паркур за деца и аматьори, който бе предшестван от тестово шофиране на електрически коли BMW i3, които на по-късен етап също се разписаха в състезателната програма.

Паркур майсторът Янислав Николов тактически бе подредил паркура по атрактивен и безопасен начин за състезателите, които след прескоците на мига трябваше да станат пилоти в управлението на електрически автомобили. Спортното шоу премина като по ноти на един манеж за всички замесени коне и коли. Освен високо спортно майсторство по прескок и показно по безопасно шофиране, всички ездачи-водичи демонстрираха еко – насочеността на автомобилите, тишината с която се придвижват и нулевите емисии, които спомагат за по-чиста околната среда.

Jump & Drive турнирът за Купа EMERALD започна в 13:00 часа, а на старт застанаха 24 тандема. Участниците трябваше да минат паркура с конете си, след завършването му бързо да слязат от тях и по най-бързия възможен начин сами да стигнат до паркирания електрически автомобил и с него да преминат състезателно трасе обозначено с конуси. Всичко това за време по хронометър.

Манежът бе старателно подготвен за събитието. Отличен терен, бранд с транспаранти на спонсорите, места за публиката, ВИП зона и светлина, много светлина в сърцето на конната ни база. След участието на всеки 7 коня, настилката в манежа се подравняваше, за да бъде играта честна, чиста и с наслада за многобройната публика, която базата отдавна не е посрещала.

Победител в изпитанието на височина 125 см и най-бърз с електричката  стана Ивелин Вълев, който и грабна Kупа EMERALD. Екс селекционерът на националния ни отбор по прескачане на препятствия заложи на кон Лавраз, собственост на Ива Пиринчева и така успя да вземе чек за 3000 лева награда.

С 1000 лева по-малко взе Венето Тенев с кон Имеджин от клуб по конен спорт „Тенев и син“, който е и управител на конна база „Хан Аспарух“ и главен виновник за подобрените условия на спортното съоръжение, които позволиха провеждането на вълнуващия турнир.

Трети, с награда от 1500 лв., на почетната стълбица се качи Калин Неделчев с кон Ахен Муше – от клуб „Пълдин“. Това е пореден успех за тандема, който седмици по-рано на последното официално състезание по прескок за сезона спечели Купа „България“.

До десето място след челната тройка се наредиха Недко Гайдаров с кон Арецо, Светлин Иванов с кон Диамант, Марио Делянски с кон Лондон, Апостол Тенев с кон Форт Оф Джулай, Павлин Ангелов с кобила Зелина Н, Андриана Добрева с Хелуин и Вероника Миланова с Гого. Всички те получиха по 500 лв. премия за представянето си.

Публиката не само се наслади на спортното майсторство на ездачи и коне, като им помагаше с бурни аплодисменти, но и имаше възможност лично да пробва ел-автомобилите, чрез организиран тест, а за изненада и радост на присъстващите, 10-ма от тях спечелиха уикенд с BMW i3. Приятелите от Animal Rescue Sofia пък успяха да съберат 500 лв. от продажби и още 1000 лв. дарение от организаторите в полза на РАНЧОТО – проект за настаняване и спасяване на коне и магарета по примера на Фермата им за кучета и котки в Долни Богров.

Супер събитие, изпълнено с много емоция, с грижа за всички по веригата от инициатори, ентусиасти, доброволци, състезатели, спомоществователи и зрители. Една реализирана идея за спорт, екология и любов към животните с мисъл за по-чист, по-добър свят, където всички си подават ръка в името на обединението, което прави силата.

Прекрасен турнир осъществен с обединената подкрепа на Emerald Rental Cars, EMCA Emerald Electric, Moto-Pfohe, eCars, BMW М Car, Generali, Клуб по конен спорт „Аватар“ и Бонанза Бачорски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име