Български спортен кон в подготовка за изложение  

0
3726

На 10 и 11 ноември т.г , конно спортен комплекс „Тракиец“ в село Житница ще бъде домакин на IV по ред Изложение и тестиране на коне от породата Български спортен кон (БСК).

Организаторите от Асоциация „Български спортен кон“ съобщиха, че за сега за „дефиле“ са записани 25 коня, а входът за зрители ще бъде свободен, за да може повече хора да се докоснат и насладят на конете в престижното събитие.

Комисията по оценяване включва един представител на асоциация БСК, един представител на БФКС и един треньор (спортист) в класическите дисциплини на конния спорт. Предсатвените екземпляри ще бъдат разпределени в четири категории:

  • Жребци
  • Кобили
  • Подрастващи мъжки кончета до 3 годишна възраст
  • Подрастващи женски кончета до 3 годишна възраст

Началото на 10 ноември е от 13:00 ч., като ще бъде последвано от лицензиране на жребци за разплодна дейност в асоциация „Български спортен кон.

През вторият ден на 11 ноември от 10:00 ч. ще се проведе и тестирането на 2- годишни коне по работоспособност от породата БСК, както и от интродуцирани породи. Допускането до участие на коне от интродуцирани породи се дължи на използването им за разплод в лицензираната програма за развъждане на коне от породата Български спортен кон. Преценката на индивидуалните им качества е задължителен елемент от селекционната дейност на асоциацията, предоставяща информация за качеството на жребците, кобилите и подрастващите млади коне под селекционен контрол.

снимки: изложение на коне от порода БСК 2017 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име