Даниел Дусер е първи във Верона

0
2904
Германецът Даниел Дусер е победител в третия кръг от Световната купа по прескачане на препятствия на FEI и Longines – Западноевропейска лига.

Верона събра забележителни ездачи на състезанието по конкур ипик през изминалия уикенд. Трима индивидуални медалисти от Световните игри в Трайън, новата световна шампионка Симон Блум, която  претърпя падане с своя DSP Alice миналия петък и в този кръг реши да се изяви с младия си кон Cool Hill, който допусна 8 нак. точки в първия манш. Бронзовият медалист Стив Герда и Bianca също допуснаха грешки, а носителят на сребро Мартин Фуш и кастрата Clooney минаха чисто и се записаха за баража, където участие взеха 14 тандема.

Времето от 39,69 сек. в баража, постигнато италианецът Лука Марзиани и Tokyo du Soleil, бе подобрено от Бъртрам Алън (23 г.), който мина през паркура за 38,60 сек. с Molly Malone. Въпреки отличното си представяне той бе задминат с 2 стотни от швейцарецът Мартин Фуш, но и това време също бе подобрено от Нейлс Брънсийлс и супер бързата му кобила Gancia de Muze, заковавайки хронометъра на 37,03 сек. Положението за Даниел Дусер изглеждаше повече от напрегнато.

Когато дойде неговият ред, ревът на публиката му подсказа че е успял да постигне цели 2 стотни преднина. С 11-годишния Calisto Blue са тандем от юли месец и не винаги всичко е минавало гладко на състезателната арена. „В началото беше много трудно, той е внимателен и бърз но е много нервен. Той е много чувствителен и беше трудно да се координираме, особено с моята дължина. Постигнахме добри резултати на Гран При в Берлин и Брюксел, но винаги бяхме 4-ти или 5-ти, до сега.“ – споделя за медиите Даниел Дусер.

Втори в този кръг на Longines и FEI се нареди Нейлс Бринсийлс.  Фуш изглеждаше доволен от третото си място и спечелените точки в борбата за първите 18 места в Западноевропейската лига, които ще отведат ездачите на финала в Гьотеборг през следващия април.

източник: FEI

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име