Къде, с какво или по-скоро с кого посрещнах Великден ?

0
4162

 BMW 435d xDrive Gran Coupe

Серия 4 Coupe, ама Gran с четири врати. „Облечен“ в специалния цвят Frozen Bronze металик в комбинация с М Спортния пакет, през всички празнични дни бях в компанията на най-красивия баварец от гамата в момента. Въпреки, че забележително отиваше на грейката ми J, не мен, а 3-литровата въоръжена с 313 конски сили спортна прелест събираше погледите на малко и голямо, докато кръстосвах пътищата от южна до северна Западна България.

Виж галерия със снимки тук.

Четирите врати без рамки на прозорците, както и удължения заден капак силно подчертават атлетичната изразителност и загатват за замислената функционалност на четворката.

Мощния 6-цилиндров дизелов двигател на тестовия модел ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди. Когато настъпиш педала на газта, така че Gran Coupe да се превърне във влака стрела, разхода съвсем естествено рязко скача, но без нищо драстично на тази натоварена с екстри машина: градско 6,7, извън градско 5,1 л/100 км и при разумно шофиране има забележителен резултат в икономичното шофираме от 5,7 л/100 км.смесен режим. Това се постига благодарение на BMW TwinPower Turbo дизеловия мотор от ново поколение, който е олицетворение на последователното прилагане на основния замисъл на BMW EfficientDynamics: комбинирането на най-висока мощност и най-спокоен ход с нисък разход на гориво. Двигателят е със спонтанни реакции и темпераментно разгръщане на мощността при всички оборотни режими.

Опционалната 8-степенна спортна автоматична скоростна кутия гарантира най-високо ниво на динамика, ефективност и комфорт при пътуване. Бързото време за превключване подобрява ускорението, а финото степенуване на 8-те предавки позволява почти неусетни смени на предавките. При високи скорости осмата предавка понижава оборотите на двигателя, а по този начин и разхода на гориво и CO₂ емисиите. Пътното поведение с този изискан джентълмен, съвсем естествено и типично за марката, е песен, още повече с xDrive системата, а по-стегнатото окачване при четривратата Серия 4 Gran Coupe осигурява супер спортно поведение. Подобрена е и надлъжната и страничната динамика при всякакво натоварване на автомобила.

Мултифункционалното арматурно табло с технология Black Panel и диагонал на дисплея 5,7 инча предлага впечатляваща визуализация на най-важните данни при шофиране и посоки подавани от навигационната система. На арматурното табло се изобразяват и трите различни режима и тяхната специфична графика, адаптирана цветово и графично: ECO PRO, COMFORT и SPORT. Опционалната навигационна система Professional на новото BMW Серия 4 вече разполага с нов, по-лесен за управление потребителски интерфейс с големи полета за управление с визия на „плочки“. Те могат да бъдат подреждани свободно, винаги показват актуализираното съдържание на скритите зад тях менюта. Това позволява на потребителите още по-
интуитивно управление.

Усещането за ексклузивност и високо качество в интериора се подчертава от новите галванизирани елементи, хромираните апликации и блестящо черната средна конзола. Друг визуален акцент е двойният декоративен шев на арматурното табло. Трите нови цвята на тапицериите, както и трите нови интериорни лайстни осигуряват още по- голям избор при индивидуалното оформление на интериора.

Багажника предлага обем от 445 литра и въпреки скосения покрив на капака е абсолютно достатъчен за големи вещи, куфари и багаж.

Стартовата цена на тестовото 435d xDrive CG е над 111 600,00лв, като за около 50 000 лв. може да се поръчат допълнително споменатият цвят на металика, M – спортния пакет с електрически спортни седалки, адаптивно М шаси, LED фарове, навигация Professional, индивидуален интериор, Камери „Птичи поглед“, асистенти за паркиране, за дълги светлини, активен автопилот и още куп удобства и функции, които правят шофирането и пътуването вълшебство. Крайна цена на тестовия автомобил: 158 964 лв. с ДДС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име