Калин Неделчев спечели купа България

0
2581

В три последователни дни на конна база Студенец в плевенското село Садовец се проведоха два паралелни турнира по прескачане на препятствия. Купа България и турнир Студенец събраха на едно място над 50 тандема, състезаващи се за общ награден фонд от 20 600 лв.

Само година след откриването на новия плац на територията на конното съоръжение, в китното селце предстои завършване и откриване на нов манеж, който ще допринесе към  отличните условия за подготовка на турнири по конен спорт.

Дните от 26 до 28 октомври бяха съпроводени от прекрасно слънчево време, десетки души публика и голям състезателен дух, който бе обхванал деца, аматьори и професионални ездачи, които се изявиха в 9 изпитания със своите партньори в спорта – конете.

Най-интересното изпитание бе Гран При Студенец с височина на паркура 140 см, където участие взеха 8 тандема. Без наказателни точки и в контролното време минаха Ангел Няголов с Чакотаго, които станаха първи в изпитанието, Ивайло Бонев с Денденс VDL, отново Ангел Няголов, но с Чалу Ду Руе и Антон Дацински с Бамби. С 4 наказателни точки пети се нареди Светлин Иванов с Каунт Ебони.

Състезатели и коне трябваше да преодолеят две квалификации в два поредни дни, за да стигнат до финала за Купа България, в който участваха 10-те най-добри тандема. Двама от силните претенденти за купата – Светлин Иванов и Ивайло Бонев, имаха по-голям шанс за победа, тъй като се бяха класирали за финала с два коня, за разлика от останалите състезатели, които излязоха на състезателния манеж само с един.

Във вълнуващото за зрителите последно изпитание на 130 см височина на бариерите чисто през паркура преминаха Антон Дацински с Номер 7, Светлин Иванов с Диамант, Ивайло Бонев с Амейзинг 27 и Калин Неделчев с Ахен Муше. След края на изпитанието и бърза справка от страна на съдиите се оказа, че Калин Неделчев от клуб „Пълдин“ се е представил най-добре през всичките маншове за Купата, която заслужено му бе връчена от домакина и организатор Цветан Дилчев. След него в класацията застанаха Светлин Иванов с Диамант от ККС „Марек“, Ивайло Бонев с двата си коня Амейзинг и Нимбус от клуб „Ген. Владимир Стойчев“ и Антон Дацински с Номер 7 от клуба на домакините.

Всичките 200 старта за трите състезателни дни минаха неусетно и в добро настроение за организатори, гости и зрители, които в свободното време между изпитанията бяха оставени в ръцете на озвучителите, които се бяха подготвили и с песни на живо, а скара, бира и щандове за конна амуниция работиха без почивка, за да задоволят интереса на всички присъстващи.

За пореден път фамилия Дилчеви, собственици на базата в Садовец, заявиха любовта си към конете и спорта и отново създадоха отлични условия за демонстрация на високо спортно майсторство и стилно ниво за посрещане на организатори и участници.

Пълни резултати от трите дни може да намерите на адрес www.horsesportbg.org

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име