Новото Volvo V60 в България

0
3991
Автомобил за хората, които се грижат за други хора

Специално създадено за хората със семейна отговорност и грижа за най-близките – Шведската компания Volvo представи възроденото семейно комби V60 тази сутрин в подобаваща природна, слънчева, здравословна и социална среда – зелените поля на НИМ. По този начин компанията припомня традициите на марката в производството на семейни комби автомобили и набляга на многофункционалния дизайн на новото Volvo V60. Замислен така, че да отговори на всички потребности в съвременния семеен живот, моделът е с просторен интериор, последно поколение технологии за безопасност, мощни двигатели и усъвършенствано шаси.

Новото Volov V60 е перфектният автомобил за всяко семейство с най-голяма защита за хората, които обичаме

С дължина от 4761 мм и междуосие от 2872 мм, комбито предлага просторен и луксозен интериор за петима пътници. Огромният багажник е с обем от 529 литра, а със сгънати задни седалки капацитетът нараства до 841 литра, а в същата конфигурация до тавана събира 1364 литра.

Новото Volvo V60 е с луксозен интериор, свръхмодерни системи за безопасност и мобилна свързаност: V60 споделя SPA платформата (Scalable Product Architecture), позната от новото ХС60 и серията 90 на Volvo, чиито модели са основната движеща сила за рекордните продажби на компанията през последните няколко години.

Системата за безопасност City Safety с автоматично прилагане на спирачките е единствената на автомобилния пазар, която засича пешеходци, велосипедисти и големи животни и активира автоматично спиране, за да избегне сблъсъка или да го смекчи, ако е неизбежен.

Системата с адаптивен автопилот Pilot Assist, която подпомага завиването, ускорението и спирането при скорост до 130 км/ч и по пътища с добра маркировка, сега е допълнително усъвършенствана с функция, подобряваща поведението в завоите. Новото V60 включва и други функции за подпомагане на водача, като система против напускане на пътното платно Run-off Road Mitigation, система за предпазване от сблъсък с автомобил в насрещното движение, опционална система за предупреждение на водача за опасност при маневриране с автоматично прилагане на спирачките – Cross Traffic Alert и др.

      

Инфотейнмънт системата на Volvo Cars – Sensus, е напълно съвместима с Apple CarPlay, Android Auto и 4G, осигурявайки свързаност на водача през цялото време. Контролът се осъществява посредством интуитивен дисплей с тъч скрийн, който съчетава функциите на автомобила, навигацията, услугите за свързаност и приложенията за забавление. Системата за свързаност Volvo on Call идва като част от стандартното оборудване на новото V60. Тя дава възможност за връзка на автомобила с телефон 112 и СБА и освен това позволява на водача да управлява редица функции през смартфона си – например да стартира двигателя и да включи отоплението, още преди да излезе от вкъщи.

Новото V60 ще се предлага с богата гама двигатели, сред които и две опции за задвижване чрез Plug-in Hybrid технология – новият двигател T6 Twin Engine AWD с 340 к.с. комбинирана мощност и T8 Twin Engine AWD с 390 к.с. комбинирана мощност. Клиентите, които предпочитат стандартен бензинов двигател, могат да избират между познатите агрегати Т5 и Т6, а тези, които искат дизел – между D3 и D4.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име